İSTANBUL'DA ULUSLARARASI DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİNE SİBER OPERASYON
İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası boyutta yatırım dolandırıcılığı yürüten geniş bir suç ağını ortaya çıkardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda hareket eden emniyet güçleri, aylarca süren teknik ve fiziki takip neticesinde şebekenin çalışma yöntemlerini tek tek belirledi.
BEYOĞLU VE ŞİŞLİ'DE ÇAĞRI MERKEZİ KURDULAR
Soruşturma detayları, suç örgütünün dolandırıcılık çarkını İstanbul'un iki merkezi ilçesinden çevirdiğini gösteriyor. Şebeke üyeleri, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde iki ayrı çağrı merkezi kiraladı. Suç örgütü mensupları, bu merkezler üzerinden iletişim kurdukları kişileri yatırım yapma vaadiyle ikna ederek haksız kazanç elde etti.
SİBER POLİSTEN EŞ ZAMANLI BASKINLAR
Emniyet mensupları, elde ettikleri deliller doğrultusunda operasyon düğmesine bastı. Belirlenen iki ayrı çağrı merkezine aynı anda baskın düzenleyen siber polisi, bina içindeki 95 şüpheliyi gözaltına aldı.
ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Sağlık kontrolü süreçleri tamamlanan şüphelileri sorgulamak üzere emniyet binasına götüren polis ekipleri, çağrı merkezlerindeki dijital materyallere de el koydu. Adli makamlar, uluslararası ayağı da bulunan bu dolandırıcılık organizasyonuna ilişkin soruşturmayı derinleştirerek sürdürüyor.
Next




