Jandarma ekipleri, Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu 35 ilde uyuşturucu madde ticareti ve yasa dışı kenevir ekimine yönelik operasyon düzenledi. Çalışmalarda 264 şüpheli yakalandı.
Operasyonlarda uyuşturucu ticaretine ilişkin önemli miktarda madde ele geçirilirken, yasa dışı ekim yapılan alanlardaki kenevir ve skunk bitkileri de imha edildi.
Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen operasyonlara binlerce personel katıldı.
11 BİN 25 PERSONEL OPERASYONLARDA GÖREV YAPTI
35 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda 2 bin 205 narkotik ve asayiş ekibi görev aldı. Operasyonlara toplam 11 bin 25 personel katıldı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timleri de operasyonlarda görev yaptı.
Soruşturmalar kapsamında yakalanan şüphelilerin uyuşturucu madde ticaretini organize şekilde yürüttükleri belirlendi. Ekipler, bazı şüphelilerin sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden uyuşturucu madde satışı yaptığını tespit etti.
653 KİLOGRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonların en dikkat çeken sonuçlarından biri ele geçirilen uyuşturucu miktarı oldu.
Ekipler toplam 653 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi. Aramalarda ayrıca 410 bin 412 uyuşturucu hap bulundu.
Yasa dışı kenevir ve skunk ekimine yönelik çalışmalar kapsamında ise 1 milyon 229 bin kök kenevir ve skunk bitkisi imha edildi.
KAHRAMANMARAŞ’IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 35 İL
Operasyonlar Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Hakkâri, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da gerçekleştirildi.
Böylece Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu toplam 35 ilde uyuşturucu madde ticareti ve yasa dışı ekime yönelik çalışma yürütüldü.
264 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Operasyonlarda toplam 264 şüpheli yakalandı.
Adli işlemlerin ardından şüphelilerden 172’si tutuklandı. Diğer 92 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.
Jandarma Genel Komutanlığı, operasyonlarda görev alan jandarma personeli ile Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına teşekkür etti.
Next




