Kahramanmaraş'ta son zamanların en büyük suç örgütü operasyonu! Tutuklandılar Kahramanmaraş'ta son zamanların en büyük suç örgütü operasyonu! Tutuklandılar

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altından çıkarılırken kurtarma ekiplerine "Selâmünaleyküm" diyerek dikkatleri üzerine çeken 15 yaşındaki Rana, yaşadığı korkunç deneyimi anlattı.

ENKAZDAN ÇIKARILAN RANA’NIN SOĞUKKANLI TAVIRLARI VE DUYGUSAL AÇIKLAMALARI

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde, 9 katlı Boğaziçi Apartmanı’nda annesi Hilal Çam ve teyzesi Arife Çam ile birlikte enkaz altında kalan 15 yaşındaki Rana, depremin ardından yaklaşık 20 saat sonra kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin büyük çabası sonucu, Rana enkazdan çıkarıldı. İlk sözleri ise şaşırtıcı bir şekilde "Selâmünaleyküm" oldu. Soğukkanlılıkla hareket eden genç kız, kurtarma ekibine, annesi ve teyzesinin bulunduğu yeri tarif ederek onların da sağ salim kurtarılmalarına yardımcı oldu. Rana'nın sergilediği cesaret ve metanet, çevredeki herkesin takdirini topladı.

YAŞADIKLARI ZORLUKLARI ANLATTI: "ÇOK ZORDU, AMA BİR ŞEKİLDE HAYATIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

Deprem sırasında büyük hasar alan Boğaziçi Apartmanı'nın enkazından sağ çıkarak ailesiyle birlikte yeniden hayata tutunan Rana, yaşadıklarını anlatırken duygusal anlar yaşadı. "Psikolojik olarak çok zordu, fiziksel zorluklar da yaşadım ama birçok insanın yaşadığı gibi büyük kayıplarım olmadı," diyerek sözlerine başlayan Rana, deprem anındaki o korku dolu anları şöyle anlattı: "Deprem sırasında sadece teyzemin sesini hatırlıyorum, duvarlar yıkılıyordu. Sonrasında uzun süre baygın kaldım. Enkaz altında 20 saat boyunca kaldık, vücudumda yaralar vardı. Annem ve teyzem de oradaydı. O an tamamen duygusal bir patlama yaşadım. Sinir krizi geçirdim, ama sonunda çıkacağım için biraz rahatladım. Kurtarma ekipleri çok yardımcı oldular ve biz de Allah’ın selamıyla çıktık."

HAYAT DEVAM EDİYOR: “BİR ÇOK ARKADAŞIMI KAYBETTİM AMA BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Rana, depremden sonra hayatına devam etmek için elinden geleni yaptığını söyledi. "Liseye gidiyorum, hayat devam ediyor. Birçok arkadaşım hayatını kaybetti, ama ben başarılı olmaya çalışıyorum" diyerek yaşadıklarına rağmen hayata sıkı sıkıya sarıldığını belirtti.