Kentin tanıtımı noktasında yaptıkları çalışmalarla bilinen Kahramanmaraş Tarih, Kültür ve Turizm Platformu üyelerinin bu kez toplantı durağı Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi oldu. Arkeoloji Müzesi Müdiresi Safinaz Acapayam’dan müzenin çalışmaları ve müzedeki eserlerin durumları hakkında bilgi edinen platform üyeleri, müzeyi gezerek incelemelerde de bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Tarih, Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek, platform olarak kentin tanıtımı noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Müzedeki bu güzel program için de Müze Müdiresi Safinaz Acıpayam’a teşekkür etti.
Slayt eşliğinde platform üyelerine müzenin çalışmaları hakkında geniş bilgi sunan Acıpayam ise; Kahramanmaraş tarihine ışık tutan yeni bulguları keşfetmek ve bunları Kahramanmaraş turizmine kazandırmak için canla başla çalıştıklarını belirtti. Germinicia Antik Kenti’nin kazı çalışmalarının son sürat devam ettiğini belirten Kahramanmaraş Arkeloji Müzesi Müdiresi Safinaz Acıpayam, “Tüm personellerimiz ile bütün çalışmalarda beraber yer alıyoruz. Şuanda “Kara maraş” denilen bölge de 3 farklı alanda yapılan çalışmalarımız var. Bu alanlarda ortaya çıkardığımız mozaikler ziyarete açık. Sadece, Germanicia Antik Kenti olarak değil, Kahramanmaraş ilinin birçok yerinde kazılarımız ve çalışmalarımız sürüyor. Kazı çalışmalarımızın yanı sıra arkeolojik eserler konusunda da titizlik ile çalışmalarımız var. Önceki senelerde Kahramanmaraş’ta bulunmuş ancak farklı şehirlere veya yurtdışına çıkarılmış eserleri müzemize kazandırdık. Hem Kahramanmaraş’ta yaşayan insanlarımızı hem de şehrimize ziyarette bulunan insanları müzemizi gezmeye davet ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından da takdirle karşılanıyor” açıklamalarında bulundu.
Yapılan faaliyet sunumunun ardından Kahramanmaraş Valiliği ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Yaşayan Kent Germanicia” Projesi kapsamında Kahramanmaraş Müzesi tarafından hazırlanan 12 dakikalık animasyon filmi izleyicilerden tam not aldı. Film sonrasında özellikle kültür varlıklarının korunması ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen arkeolojik kazılar hakkında soru-cevap şeklinde konuşmalar gerçekleştirilmiş ve program bitiminde müze teşhir salonları gezdirildi. Teşhir salonları gezisinde teşhirde bulunan özellikle Antik fil, Maraş Aslanı, Germanicia Mozaikleri ve diğer eserler hakkında bilgi verildi.