Kahramanmaraş’ta 11 Yıl Hapis Cezalı Şahıs Yakalandı
Kahramanmaraş’ta 11 Yıl Hapis Cezalı Şahıs Yakalandı
İçeriği Görüntüle

KAHRAMANMARAŞ İLK KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri unvanını taşıyan Kahramanmaraş'ta ilk kez Kültür Yolu Festivali düzenliyor. On iki Eylül tarihinde kapılarını açacak organizasyon, dokuz gün boyunca kentin tarihi dokusunu, kültürel mirasını ve zengin mutfağını geniş kitlelerle buluşturuyor. Şehir merkezinde başlayan hazırlıklar, vatandaşların kültür ve sanat etkinliklerine rahatça ulaşmasını sağlıyor.

FARKLI YAŞ GRUPLARINA YÖNELİK ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Festival komitesi, çocuklardan yetişkinlere kadar toplumun her kesiminin katılabileceği zengin bir program hazırlıyor. Programda yer alan fotoğraf yarışmaları, çocuk atölyeleri, geleneksel el sanatları sergileri ve özel gösteriler katılımcılara eğlenceli anlar yaşatıyor. Ziyaretçiler, kentin köklü edebiyat kimliğini ve yerel değerlerini yakından tanıma fırsatı bulurken, düzenlenen ücretsiz etkinlikler her yaştan vatandaşı bir araya getiriyor.

KAFUM'DA DOKUZ GÜN BOYUNCA KONSERLER VERİLİYOR

KAFUM, festival süresince her akşam saat yirmi bir sıfır sıfırda Türkiye'nin sevilen sanatçılarını ağırlıyor. Açılış gününde Kıraç sahne alırken, takip eden günlerde sırasıyla Alişan, Sefo, Ahmet Şafak, Derya Uluğ, Fatma Turgut, Ebru Yaşar, Merve Özbey ve Murat Boz müzikseverlerle buluşuyor. Kahramanmaraşlılar, ünlü isimlerin seslendirdiği şarkılarla unutulmaz akşamlar yaşıyor.

KENTTE KÜLTÜR VE SANAT HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR

Kültür Yolu Festivali, Kahramanmaraş'ın turizm potansiyelini artırırken sosyal hayata da büyük bir canlılık katıyor. Vatandaşlar, konserlerden sergilere kadar tüm etkinlikleri ücretsiz olarak takip ediyor. Etkinliklerin gün, saat ve mekân detayları resmi kurumların internet sitelerinde yer alırken, yetkililer tüm halkı bu büyük sanat buluşmasına davet ediyor.