Vali Ünlüer, Toplum Yararına Program'ın (TYP) işgücü piyasasına uyum sağlamak ve geçici gelir desteği sağlamak amacıyla başlatıldığını vurguladı. Programın deprem bölgesindeki ekonomik canlanmaya katkı sağlaması bekleniyor. Ancak Vali, TYP'nin kalıcı kamu personeli statüsü verilmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

HG Hospital Aile Hekimlerini Misafir Etti HG Hospital Aile Hekimlerini Misafir Etti

Vali Ünlüer, TYP'de çalışma süreleri sona eren vatandaşların İŞKUR Müdürlüklerine çağrılacağını ve yeni bir aşamanın başladığını duyurdu. Programın sona ermesinin ardından, kamusal hizmetlerin destekleneceği ve gerektiğinde yeni TYP kontenjanlarının açılabileceği belirtildi.

Vali Ünlüer, ihtiyaçların belirlenmesi ve taleplerin iletilmesi sürecinde İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Çalışma Bakanlığı ile iş birliği yapacaklarını ifade etti. Aynı zamanda, bir kişinin TYP programından sadece bir kez faydalanabileceğini ve bir ailede en fazla bir kişinin programa katılabileceğini belirtti. Gelir sınırlamasının da programın önemli bir kriteri olduğunu vurguladı.

(Haber: Yavuz Tozan)