Türkiye Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu’nun da katıldığı 16. Akdeniz Odaları Platform toplantısı KMSMMMO Odası Başkanı Abdullah Kalın’ın ev sahipliğinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

'Binamızı canımız pahasını da olsa yıktırmayacağız' 'Binamızı canımız pahasını da olsa yıktırmayacağız'

Toplantıya, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Masum Türker, Akdeniz Odalrı Platform Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, TÜRMOB Denetleme Kurulu Üyesi Metin Yalçın, TESMER Genel Sekreteri Cemal Yükselen, TESMER Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Tokgöz, TÜRHAK Başkanı Abdullah Korkmaz, İstanbul SMMMO Başkanı Erol Demirel, Adana SMMMO Başkanı Güney Yılmaz, Antalya SMMMO Başkanı Sacittin Hancıoğlu, Alanya SMMMO Başkanı Önder Kıvrak, İskenderun SMMMO Başkanı İbrahim Kaynar, Hatay SMMMO Başkanı Jale Marufoğlu, Manavgat SMMMO Başkanı Sabri Keskin, Osmaniye SMMMO Başkanı Zafer Ongun, Mersin SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili, Osmaniye SMMMO Önceki Dönem Başkanı Seydi Gürsoy, Adana SMMMO Serbay Akşam, Solmaz Topçu, Şebnem Darıcı, Levent Deniz, Hasan Ağlıç, Ali Farsak, Osman Keleş, Şerif Köşeli, Ergüven Şahin ve Adem Eliş, Mersin SMMMO Bekir Ersin Özer, M. Özgür Biliz, Murat Taşdemir, Savaş Takak ve Şiyar Yüce ile Mersin SMMMO Önceki Dönem Başkanı Ersin Gökgün, Antalya SMMMO Zülküf Demir, Yasemin Barlas ve Nezaket Yılmaz,         İskenderun SMMMO Gani Aşkaroğlu, M. Hasan Yıldırım, Ahmet Özsoy ve Leyla Eren,  Hatay SMMMO Önceki Dönem Başkanı Tahsin Kırık ile KMSMMMO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: “Öncelikle bende sizlerin huzurunda bu dönemde görev yapan başta oda başkanlarıma ve odalarımızın değerli kurul üyelerine tamamına teşekkür etmek istiyorum. Adana oda başkanımız güney yılmaz dışında platforma dahil tüm oda başkanlıklarında bayrak değişimi gerçekleşti. Yeni göreve başlayan oda başkanlarıma ve ekiplerine tüm kurullarına da başlangıçta teşekkür ederek başlamak istiyorum. 

Son günlerde aslında bu haftayı tüm bölgeyi dolaştık tüm odalarımızı ziyaret ettik.  Sizlerin görüşleri sizlerin önerilerini almak için buradayız ama gündem maddelerini son gelişmeleri vermiş olalım. 

Mali tatil uygulamaları ülkemizin bugün itibari ile içinde bulunduğu koşullar itibari ile tamamen uygulanması beyannamesiz bir temmuz ayının yaşanması çok zor. çok da mümkün görünmeyen bir uygulama. 5604 sayılı mali tatil ihdas edilesi hakkında kanun böyle.  Kocaman bir tane kanun var ama bu kanuna uyarsak eğer bizim eksi bir gün mali tatilimiz var. Birazda ironi yaparak aslında şunu da ifade ediyoruz ya gerekiyorsa kaldıralım bu kanunu herkes kurtulsun. Maliye Bakanlığı da kurtulsun biz de kurtulalım ama dedim ya ironi yapıyoruz aslında. Çünkü 1 -20 temmuz arası kıymet var bir değer var. Bunun çok farkında değiliz belki hep beyan sürelerine bildirim sürelerine bağlıyoruz bunu ama en azından 1 -20 Temmuz arasında tebligat yapılırsa tebligatlar mali tatili izleyen 5. Gün yapılmış sayılıyor. Bizi vergi dairesine davet edemiyorlar, vergi incelemesine davet edemiyorlar. Etseler bile mevzuata uygun olarak gönül rahatlığıyla mali tatil içerisinde olduğumuzu dolayısıyla bu görevi yerine mali tatilden sonra yerine getireceklerini ifade edebiliriz. Ama beyan ve bildirimler anlamında eksi 1 günlük mali tatil ile karşı karşıyayız. Ne yazık ki.” Dedi.

KMSMMMO Başkanı Abdullah Kalın, programda selamlama konuşması yaparak toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplantıda 2019-2022 dönemlerinde göv yapan ve görev süresi biten oda başkanlarına teşekkür plaketini TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu, takdim etti.

Toplantı mali tatil uygulamalarının ve MESEM Projesinin genel değerlendirmesinin ardından dilek ve temennilerle son buldu.