Yaklaşan 14 Mayıs seçimleri öncesinde Kahramanmaraş’ın tanınan ve sevilen iş insanları arasında yer alan ve gerçekleştirdiği insani yardımlara vatandaşların gönlünde taht kuran Hüseyin Arslantürk, bağımsız milletvekili olarak yola çıktı.

Kahramanmaraş’ın sesini her alanda duyurmak için elinden geleni yapacağını ifade eden Arslantürk, “Kahramanmaraş’ta deprem sonrası benim başını çektiğimi bir yardım gurubu oluşturduk. 4 bin 200 aileye yardım götürdük. Depremden 45 gün sonra Ankara’ya gittim. Burada yardım ettiğimiz bir vatandaşımız ‘Sizi sahada görmek istiyoruz, mecliste de görmek istiyoruz’ şeklinde konuştu. Daha sonra ciddi bir etkileşim aldık. Biz 3 bin 500 kişilik bir anket yaptık ve o ankette yüzde 50-60 oy alırsak bu vekillik işine girmeyecektik. Ama biz yüzde 89 bağımsız ol, yüzde 11’de bağımsız olma şeklinde oy aldık. Bu cesaretle milletvekilliği sürecini başlattık” dedi.

Arslantürk’ün adaylık konuşmasından satır başlıkları şu şekilde:

“Biz vaatlerde bulunmaktan ziyade buradaki yetimi, evsiz kalanı, işsiz kalanın ve depremzede Maraş halkının sesini duyurmak istiyoruz. En büyük vaadimiz Maraş’ın sesini duyurmak. Bizim, yol, su elektrik gibi hiçbir söylemimiz olmayacak. En büyük söylemimiz vatandaşın haklarını yedirmemek. En büyük davamız da bu olacak. Hak hukuk noktasında Maraş’ın hakkını savunmak.”

“Biz depremde yaptığımız 45 günlük yardımlarda devletten ve hiçbir STK’dan yardım almadık. Biz halk ile var olduk. Halkın desteğini halka götürdük. Halkta bizden hiçbir siyasi partiye üye olmamamızı istedi. Bizde halkı dinledik bağımsız olarak yola çıktık. Biz özgürce konuşmak istiyoruz. Bazı şeyler kısıtlanıyor vekillerde konuşamıyor ama biz buna aykırıyız.”

“Biz vekil olmamak da yardımlarımız devam edecek. Dernek kurarak devam edeceğiz. Bizim 130 tane yetim çocuğumuz var. Bu çocuklara nakdi ve fiziki yardımlarda bulunuyoruz. Ben Beyza diye bir kardeşimi ömür boyu kardeş olarak seçtim. Diğerlerinden hiçbir farkı yok, Beyza’nın ailesi tamamen gitmişti, baba ve kendisi kalmıştı, ilk nakdi yardımı babasına verdiğimde ‘Bizden daha kötülerine götürün’ demişti. Bu olay beni etkiledi. Böyle çok örnekler var.” “Biz sağ da sol da değiliz. Biz halkın sesiyiz. Bunu bir partiyi kastederek söylemiyorum, bir korku düzeni olmuş olabilir, torpil düzeni olabilir, hem sağdan hem soldan. Ben insanların korkmaması gerektiğini düşünüyorum. Maraş toplumu, Sütçü İmamın torunları diye gezer, biz kurtuluş savaşının başlangıcını yapan bir milletiz. Bu fikirde olan halkı düşünen bir bağımsız aday çıkartmaları olursa çok büyük bir etki olur. Kurtuluş savaşında kıvılcımı biz başlattık, eğer elde dersek ben bu bağımsızlığın Türkiye’ye bir kıvılcım olarak sıçrayacağını söylüyorum. Bağımsız seçildiğimiz takdirde Türkiye’de siyasi konjonktüründe değişeceğini düşünüyorum.”

Hüseyin Aslantürk Kimdir?

Kahramanmaraş’ta doğup büyüdü. Eğitim hayatında Erciyes Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu.

Kahramanmaraş'ta Feci Kaza! Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti Kahramanmaraş'ta Feci Kaza! Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Askerlik görevinin ardından Mısır-Kahire’de 2 yıl yaşadı. Mısır’ın en büyük kuruluşlarından olan Raya Holding Bünyesinde yönetici olarak çalıştı.

Türkiye’ye döndükten sonra Gaziantep’te bir firma ve Kipaş Holdingte çalıştı. Daha sonra İstanbul’da yabancı bir firmada pazarlama müdür olarak görev yaptı. Ardından kendi şirketini kurarak E- Ticaret alanında ithalat yapmaktadır.

İyi derecede İngilizce ve az derecede Arapça bilmektedir.