Büyük Birlik Partisi Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu hayatını kaybettiği tartışmalı helikopter kazasının yaşandığı 2 bin 100 rakımla Keş (Muhsin) dağında dağcılar tarafından dualarla anıldı. Organizeye yapan Dağaslanları Doğa Kondisyon Kulübü Başkanı Hikmet Besni, Yazıcıoğlu’nun ölümünün 13’üncü yılında 2 bin 100 rakımla Muhsin Dağına bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini ve şehit lider Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasının yaşandığı alanda dualarla andıklarını söyledi.

Organize ettikleri Muhsin Dağına yürüyüş ve anma etkinliğine gösterilen ilginin kendilerini duygulandırdığına da vurgu yapan Besni; “Hafta sonu sabah 7.00’da Kahramanmaraş’ta hareket ederek 08.30’da Kızılöz mahallemize geldik. Hazırlıklarımızı tamamladık ve yaya olarak 2 bin 100 rakımlı Muhsin dağına doğru yola çıktık. Yaklaşık 1-1,5 metke kar kütlesi üzerinde hafif sert rüzgar eşliğinde yolculuk yaptık. Şehit  Lider Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasının yaşandığı bölgeye ulaştık, Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Muhsin Başkanla ilgili anılar anlatıldı.” Dedi.

Görevlerini yapmanın huzuruyla tekrar dönüşe geçtiklerini ifade eden yapan Dağaslanları Doğa Kondisyon Kulübü Başkanı Hikmet Besni yaklaşık 11-12 km yol yürüdüklerini belirterek organizeyi her yıl tekrarlayacaklarını söyledi. Besni ayrıca ulaşımda kendilerine destek olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör’e de teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim