Kahramanmaraş Yeni Sanayi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinde Şeref Kazancı ve Mehmet Geçgil’in yarıştığı başkanlık seçimleri başladı.

Kahramanmaraş Valisi duyurdu: Rezerv alandaki sağlam binalar da yıkılacak Kahramanmaraş Valisi duyurdu: Rezerv alandaki sağlam binalar da yıkılacak

Osman Sayın Spor Salonunda gerçekleştirilen kongrede Eşref Kazancı beyaz, Mehmet Geçgil ise mavi liste ile seçime girdi. Yaklaşık 2 bin 550 üyenin oy kullanacağı salona binlerce vatandaş katılım sağladı.

Seçim hakkında konuşan Ahilik Hareketi Derneği Başkanı Kadir Can Şentürk “Divan üyesi olmak benim için sürpriz oldu, benim beklediğim bir şey değildi. Tabi kooperatiflerin modern anlamda kurulması 1844’lü yıllara dayanıyor. İngiltere’de 28 tane işçi bir araya gelerek kooperatifleri kuruyor ve ilk kez modern anlamda kooperatif 1844’te İngiltere’de kurulmuş oluyor. Bize baktığımızda kooperatifler Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde cumhuriyetten önce kuruluyor ama gelenek ahiliğe dayanıyor. Bizde bu gelenek bin yıl önceye dayanıyor ve bizden esinlenen bu kooperatifçilik dünya genelinde nam saldı. Bu işler güzel işler ve seçim var. İki taraf da yarışıyor. Hak edenin kazanmasını diliyorum” dedi.

Başkan adayı Eşraf Kazancı ise, “Bugün güzel ve huzurlu bir seçim olsun. Biz elimizden geldiğince kooperatifin büyümesi ve gelişmesi için elimizden gelen her şeyi yaptığımıza inanıyorum. Eksiklerimiz tabi ki olabilir bunları da zaman içerisinde telafi edeceğiz. Seçilirsek de kafamda güzel proje var onları hayata geçireceğim. Şu anda yaklaşık aktif 2 bin 550 üyemiz bulunuyor ve üye sayımız da her gün artıyor. Esnaflarımızın kullanabileceği lokal gibi esnaf hizmet alanı gibi misafirhane ve düğün salonu gibi bir alan hayata geçirmeyi düşünüyorum. Emekli esnaflarımızın oraya gelerek dinlenmesi ve güzel vakit geçirmesini istiyorum. Aynı zamanda düğün salonu gibi bir alan ile daha uygun fiyatta esnaf vatandaşlarımızın düğünlerini orada yapmasını istiyorum. Tabi şu an bu proje, inşallah gerçekleşir. Kafamdaki projeleri hayata geçirmeyi gerçekleştirmek inşallah nasip olur” diye konuştu.

Mavi listeden seçime giren Geçgil, şu sözleri dile getirdi: “Yönetim kurulumuzu oluştururken, niyetimiz her meslek dalından arkadaşlarımızı yanımıza alarak sizleri güçlü bir şekilde temsil etmeyi düşündük. Böyle bir yola ve davaya ortak olduğumuzu söylüyorum. Biz 25 yıldır esnaf arkadaşlarımıza sürekli hizmet verdik ve vermeye devam edeceğiz. Mevla’mdan hakkımızda hayırlısı olmasını diliyorum. Bu genel kurulun Kahramanmaraş’a ve esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.