Pandemi nedeniyle azalan kan bağışı, havalarının soğumasıyla minimuma inerken, bir hekim olarak konunun önemini bilen İyi Parti Kurucu İl Başkanı Opr. Dr. Faruk Atlı, kan bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için kan bağışında bulundu.

Bağış sonrası yaptığı açıklamayla hemşerilerini kan bağışı yapmaya davet eden İyi Partili Atlı havaların soğumasıyla iyice azalan bağışların çoğalmasının elzem olduğunu, her han herkesin kana ihtiyacı olabileceğinin de unutulmaması gerektiğini belirtti.

Kan bağışında bulunmanın sorumluluğunun da bulunduğuna vurgu yapan İyi Parti Kurucu İl Başkanı KBB Uzmanı Opr. Dr. Faruk Atlı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir insan kendini yetiştiren devlete ve millete faydalı olmak ve onlara olan borcunu ödemekle mükelleftir. Kan bağışı aynı zamanda vücudun, sağlığın zekâtı gibidir. Bu nedenle insanlarımız kan bağışı yaparak hem devletine yardımcı olurlar hem de vücutlarının zekatını verirler.  Bende sık sık düzenli olarak kan bağışında bulunuyorum. Fırsat buldukça kan bağışı yapmaya çalışıyorum. Bugünde Kızılay’ın stantlarının boş olduğunu görerek kan bağışında bulunmaya karar verdim. Mesleğimden ötürü bu işin daha çok farkındayım. Kan her insana her dakika gerekebilecek bir şeydir. İnsanda bulunan, başka bir yerde ne ağaçlarda ne de meyvelerde bulunmayan bir şeydir. Kan bağışlarıyla insanların kan ihtiyacını karşılamak mümkündür. Bu noktadan baktığımız zaman bütün insanların gelecekte kendisine de kan ihtiyacı doğacağı için kan bağışı yapması gerekmektedir. Kan depolarımız hem pandemi şartları hem de soğuk havalar nedeniyle bu dönem baya boş kaldı. Bu nedenle özellikle örnek olması için bu soğuk havada kan bağışı yapmak istedim. Kan bağışı, sadece devletimize ve milletimize olan borcumuzu ödemenin ve sağlığımızın zekâtı olarak düşünmenin yanı sıra kendi sağlığımıza da birçok faydası vardır. Bu nedenle bütün insanları kan bağışı yapmaya davet ediyorum.” dedi