Vali Ünlüer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programına Katıldı Vali Ünlüer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programına Katıldı

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından şehir kendini yavaş yavaş toparlamaya başlamış derken, Vatandaşın dini ve manevi duygularını sömüren dilenciler, neredeyse Kahramanmaraş'ın dört bir yanını mesken tutmuş durumda. Maneviyatın yoğun olduğu bu günlerde sokaklar, caddeler, trafik ışıklarının bulunduğu bazı noktalar, cami ve ev önleri dilenci kaynıyor. Dilenenlerin büyük kısmını ise şehir dışından gelen dilenciler oluşturuyor. 

Tüm bu pişkinlikler yetmezmiş gibi dilenciler bir de kendilerine yardım etmeyen vatandaşlara küfür ederek, onları tehdit ediyor. Vatandaş, bu tehditlerden korktuğu ve "Acaba bir daha beni görür ve tehdit ederler mi?" endişesiyle özellikle bazı noktalardan geçmeye tereddüt ediyor. Tüm uygulamalara rağmen, ilgili kurumların da dilencilere müdahale etmede yetersiz kaldığı görülüyor. Vatandaşın ise aklı hep karışıyor. Vatandaş, dili yandığı için gerçek ihtiyaç sahibi ile sahtekârları ayırt etmede güçlük çekiyor. Bu sebepten ötürü vatandaş, yardımı kesiyor.

Peki Polis teşkilatının işi mi dilencileri toplamak ?

Yoksa Zabıta Daire Başkanlığı'nın mı ?

Haber:FURKAN TUĞRUL