Valilik Makamda gerçekleşen törende yeni Vali eğitim konusunda yapılması gerekenleri, milli eğitim müdürlüğünü arayarak iletti. Dünya'da çocuklara armağan edilen tek ulusal bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kahramanmaraş genelinde düzenlenen programlarla kutlanıyor. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan koltuğunu Yaşar Gölcü İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Esila Ceritli'ye devretti.

'ESİLA CERİTLİ KOLTUĞU DEVRALDI'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın koltuğuna oturan Esila Ceritli,'Tüm çocuklarımızın ve ülkemizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım. Ben şehrin valisi olarak Kahramanmaraş'ta okullarımızın çok kalabalık olduğu düşüncesindeyim. İl Milli Eğitim Müdürümüze gerekli talimatı verdim. Derslik sayılarının artırılması için daha çok okul yapmamız gerekiyor. Sınıflarımız kalabalık. Bir diğer konu ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın üzerinde durduğu sıfır atık ve güçlü gelecek iyi kurgulanmış bir eğitim sistemi ile mümkündür projesi. Bizlerde şehrimizde bu projelere önem veriyoruz ve katkıda bulunmak için üzerimize ne düsüşüyorsa yapacağız' ifadelerini kullandı.

'VALİ CERİTLİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜNÜ ARADI'

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz'ü valilik makamından telefonla arayan Esila Ceritli,'Kahramanmaraş'ta kanser hastalarımızın bizlere ihtiyacı var. Onların sağlıklarına kavuşmaları için ne gerekiyorsa yapalım' talimatında bulunduKahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise,' Esila kızımız, bir diğer ifadeyle sayın valimiz ülkemizin geleceğidir. Bugünün çocukları ülkemizin geleceğidir. Bu vesileyle ülkemizin ve şehrimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım' açıklamasında bulundu.

'YAHYA KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU'NDAN TAKDİRLİK PERFORMANS'

Yahya Kemal İlkokulu tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve protokol üyeleri katılım gösterdi.Yahya Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlediği etkinlik katılımcılardan yoğun alkış aldı.