Öğretmenlerin büyük bir bölümü asgari ücretin altında ücretlerle çalışıyor.  Doğa Koleji’nden bir öğretmen durumu Sendika.Org’a anlattı.

Beş yıldır Adana Doğa Koleji’nde çalışan bir öğretmen, şu anda 4 bin 500 lira maaş aldığını söyledi. Sendika.Org’a konuşan öğretmenin anlattığına göre okulda çalışan öğretmenlerin büyük bir bölümü asgari ücretin altında ücrete çalışıyor. Kimi öğretmen asgari ücret alıp anlaştığı ücretin üstünü elden yönetime verirken kimisi de yarı zamanlı çalışan şekilde gösteriliyor.

Velilerin de okulun yüksek ücretleri yüzünden şikayetçi olduğunu ifade eden öğretmen, ortalama öğretmen ücretinin 3000-4000 civarında olduğunu söyledi.


100 lira zam!
Sendika.Org’a konuşan öğretmen, kendilerine sadece 100 lira zam önerildiğini ifade etti.

Konuşan öğretmen, bunların yanı sıra ek ders ücretlerinin çok düşük olduğunu, bu yüzden kimsenin ek ders istemediğini ancak mecbur kalındığını ifade etti. Ayrıca servislerin yetersizliği sebebiyle öğretmenlerin çoğu, yol parasını da cebinden ödüyor.

Dağcıların cenneti Kahramanmaraş'ta hangi dağlar var? İşte Kahramanmaraş'ın en yüksek dağı Dağcıların cenneti Kahramanmaraş'ta hangi dağlar var? İşte Kahramanmaraş'ın en yüksek dağı

Sendika.Org’a konuşan öğretmen son olarak sorunları karşısında Özel Sektör Öğretmenler Sendikası’yla temas kurduklarını ve birlikte ne yapabileceklerini görüştüklerini ifade etti.

Kaynak: Ede haber