Olay,  cuma günü akşam saatlerinde Nurhak'ın Tatlar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Nurhak Çok Program Anadolu Lisesi son sınıfında okuyan Furkan Kurt hakkında okulun sistemine girerek notlarını değiştirdiği iddiasıyla tutanak tutuldu. Daha sonra okuldan ayrılan Furkan Kurt, eve giderek bahçedeki ağaca iple kendini astı.


ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Olayla ilgili Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Furkan Kurt'un cenazesi Tatlar Mahallesi'nde toprağa verildi. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü de iddialarla ilgili idari soruştura başlatıp 2 müfettiş görevlendirdi. Soruşturma devam ederken Nurhak Kaymakamlığı, Okul Müdürü B.P. ile 2 yardımcısını açığa aldı. Furkan Kurt'un ailesi de çocuklarının intihar etmesinde okul yönetiminin sorumlu olduğunu öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu Kahramanmaraş için kesinleşen aday listelerini paylaştı Yüksek Seçim Kurulu Kahramanmaraş için kesinleşen aday listelerini paylaştı


"6 YIL HAPİSLE TEHDİT EDİLMİŞ"


Furkan Kurt'un amcası Hasan Kurt, yeğeninin hata yapmış ya da bir suç işlemiş olsa dahi okul yönetiminin izlemesi gereken bir yol olduğunu söyledi. Yeğeninin okul yönetimi tarafından asker ve savcıyla aldırılıp 6 yıl hapisle tehdit edildiğini öne süren Kurt, olayın takipçisi olduklarını belirterek sorumluların cezalandırılmasını istedi.


Okul yönetiminin ne kendisine ne de yeğeninin babası olan kardeşi Yunus Kurt'a hiçbir şey söylemediğini ifade eden Hasan Kurt, şöyle devam etti:


"Ölümün önüne geçemeyiz ama yeğenimin intiharında okul idarecilerinin sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de hukuki olarak mücadelemizi vereceğiz. İster amir, ister memur ucu kime dayanırsa dayansın mücadelemizi vereceğiz. Notları kimin değiştirdiğini okul yönetimi önce bulamamış ama daha sonra Furkan'ın yaptığını tespit ettiği söyleniyor. Ama sonuçta o bir çocuk ve o çocuk müdürün odasına nasıl rahatlıkla girebiliyor? Sadece bizim çocukta değil bütün çocuklarda varmış okulun şifresi. Bu Furkan'ın suçu mu? Bu başlı başına bir suç. Furkan şifreyi nasıl elde etmiş, hırsızlık mı yapmış? Siber suç ise adli kolluk kuvvetlerine bildirilmesi gerekir. Çocuklardan aldığımız bilgilere göre okul yönetimi notların değiştirildiğini tespit ettikten sonra Furkan'a ulaşıp 'Buraya geleceksin. Gelmezsen seni bir şekilde getiririz, kolluk kuvvetiyle, savcıyla, hakimle. 6 yıl hapis' demişler ama kim demiş bunu bilmiyoruz. Süreç devam ediyor ve kimse mutlaka ortaya çıkacak.  Bize de ulaşabilirlerdi, bizi tanımayan yok. Bize de söyleyebilirlerdi ama 'Furkan bugün geleceksin, yoksa seni savcıyla, askerle seni getiririz' dersen çocuk psikolojikman etkilenir. 18 yaşındaki bir çocuk askerden, savcıdan korkacaktır. Ayrıca Furkan'da okulun anahtarı ne işi var? Bu ocuk yani, bir çocuğa ne kadar güvenebilirsin? İdarecisin, okul teslim ediliyor. Bu çocuk Furkan değil de başkası da olabilirdi. Devamsızlığını silmesi, karne notunu değiştirmesi suç ise, bu yola başvurulmamalıydı. Devlete buraya bir sürü öğreten atıyor, rehberlik öğretmeni yok muydu? Savcıyla çocuğu tehdit ediyorsun. Biz, sorumluların tespiti için suç duyurusunda bulunduk ve bu konuyu hem adli hem de idari olarak sonuna kadar takip edeceğiz."