Almanya’ya çeşitli sebeplerle seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının Almanya vizesi sahibi olması gerekmektedir. Almanya vizesi, seyahat amacına ve konaklama süresine göre C tipi ve D tipi olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 90 günden az sürecek konaklamalar için C tipi kısa süreli vize, 90 gün ve üzeri seyahatler için ise D tipi uzun süreli vize sahibi olunması gereklidir.

Kahramanmaraş’ta saha ekipleriyle danışmanlık hizmeti veren ve Türkiye’de en yüksek Almanya vize başvuru onay oranına sahip akredite kuruluş olan Vizem.net yetkililerine Almanya ve Schengen vize işlemleri ile ilgili merak edilen tüm soruları sorduk.

Daha fazla bilgi almak için: 0850 241 1868

Almanya Kısa Süreli (C Tipi) Vizeler Hangileridir?

Almanya kısa süreli C tipi vizeler aşağıda listelenmiştir.

  • Turistik vize
  • Aile ve arkadaş ziyareti vizesi
  • İş ve fuar ziyareti vizesi
  • Eğitim, kültürel ve sportif etkinlik vizesi
  • Öğrenci gezileri vizesi
  • Staj vizesi (90 günden az)
  • Dil kursu vizesi (90 günden az)
  • Tır şoförü vizesi

Almanya Uzun Süreli (D Tipi) Vizeler Hangileridir?

Almanya uzun süreli D tipi vizeler aşağıda listelenmiştir.

  • Çalışma vizesi
  • Mesleki eğitim vizesi
  • Araştırma vizesi
  • Üniversite eğitimi vizesi
  • Staj vizesi (90 gün ve üzeri)
  • Dil kursu vizesi (90 gün ve üzeri)

Almanya Vizesi Schengen Özellikli Midir?

Almanya vizesi Schengen özellikli bir vize çeşididir. Almanya, 1985 yılından bu yana Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır.

Kahramanmaraş'tan Almanya Vizesine Nasıl Başvurulur?

Kahramanmaraş’tan Almanya vizesine başvurmak için öncelikle gerekli evraklar akredite acente merkez ofisine kargolanmalı veya belgeler e-posta aracılığıyla pdf olarak gönderilmelidir. Evrakların merkez ofisine ulaşmasının ardından başvuru sahibi adına gerekli form ve dilekçeler doldurulur; eksik evrak olması durumunda bu evrakların tamamlanması sağlanır.

Gereken durumlarda otel ve uçak rezervasyonları yapılarak seyahat planı oluşturulur. Aracı kurumun başvuru merkezinden randevu alınır ve başvuru sahibinin randevu tarihinde Ankara veya Gaziantep’teki ofiste biyometri işlemlerinin tamamlanması için saha ekibi tarafından destek sağlanır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Kahramanmaraş'ta Vize Başvuru Merkezi Var Mıdır?

Hayır, Kahramanmaraş’ta vize başvuru merkezi bulunmamaktadır. Başvuru sahiplerinin biyometri işlemleri aracı kurumun Ankara veya Gaziantep'teki ofislerinde gerçekleşmektedir.  

Başvuruda bulunan kişi son beş sene içerisinde Schengen vizesi almış ise aracı kurumun vize ofisine gitmesine gerek kalmadan akredite kuruluş danışmanları tarafından başvuru işlemleri tamamlanabilmektedir ve vize onayının ardından pasaport başvuru sahibine geri gönderilmektedir.

Almanya Vize Başvuru Fiyatları 2022'de Ne Kadardır?

Almanya vize başvurularının harç ücretleri kısa süreli vize başvuruları için 80 euro, uzun süreli ulusal vize başvuruları için ise 75 Euro’dur. 2022 yılı itibarıyla vize danışmanlık ücreti ve harçlar dahil Almanya vizesi ücretleri vize türüne göre 190 – 240  Euro arasında değişmektedir.

Almanya vize başvuruları ile ilgili bilgi almak için: 0850 241 1868

Almanya 6 Aylık Vize Ücreti Ne Kadardır?

Almanya 6 aylık vize ücreti 2022 yılı için harç ödemeleri ve seyahat sağlık sigortası dahil olmak üzere 190 eurodur.

Almanya Vize Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Almanya vize başvurusu sonuçlanma süreleri vize türüne göre değişmektedir. Almanya C tipi vize başvuruları genellikle 15 gün içerisinde sonuçlanırken, D tipi vize başvurularında daha kapsamlı bir inceleme gerçekleştiği için bu süre daha uzun sürmektedir. Başvuruların onaylanma süreleri konsoloslukların yoğunluk durumuna ve teslim edilen belgelerin eksiksiz olup olmadığına göre farklılık gösterebilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Almanya vize türleri ve vize başvuru işlemleri ile ilgili en sık sorulan soruları ve Vizem.net Almanya uzman danışmanları tarafından verilen yanıtları aşağıda derledik.

Almanya Vize Sigortası Nedir?

Almanya vize sigortası, vize sahibinin Almanya’da sağlık sorunu yaşaması halinde, hastane ve tedavi masraflarının karşılandığı bir sigorta türüdür. Vize başvurusu sırasında en az 30.000 euro kapsamlı ve tüm Schengen bölgesinde geçerli bir sağlık sigortası sahibi olunduğunu gösteren poliçenin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Almanya vize sigortası teklifi almak için: 0536 222 2288

Almanya'da Dil Eğitimi İçin Vize Türü Ne Olmalıdır?

Almanya’da dil eğitimi için vize türü eğitimin süresine göre değişiklik göstermektedir. 3 aydan daha kısa sürecek dil eğitimleri için C tipi kısa süreli vize, 3 aydan uzun sürecek dil eğitimleri için ise D tipi uzun süreli vize alınması gerekmektedir.

Almanya Ticari Vize İçin Hangi Vize Alınmalıdır?

Almanya ticari vizesi C tipi kısa süreli vize türlerinden birisidir. Ticari vize sahibi olabilmek için, Almanya’da iş amaçlı ziyaret edilecek olan kurumun bilgilerini ve iş seyahatinin detaylarını içeren resmi bir davetiyeye sahip olunması gerekmektedir. Almanya ticari vizesi ücreti 2022 yılı için noter ve çeviri masrafları dahil 210 Euro’dur.

Almanya'da Fuar Katılımı İçin Hangi Vize Başvurusu Yapılmalıdır?

Almanya’da fuar katılımı için vize almak isteyenlerin resmi davetiye sahibi olmaları durumunda ticari vize, fuar davetiyesi bulunmaması durumunda ise turistik vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Almanya Vize Danışmanlık Ücreti Ne Kadardır?

Almanya vize danışmanlık hizmetleri, başvuru sahibinin gerekli evrakları merkez ofisine göndermesinin ardından gerekli tüm adımların akredite acente tarafından tamamlanmasını kapsamaktadır. Başvuru sahibi için form ve dilekçe doldurulması, gerekli hallerde tercüme yaptırılması ve başvuru sürecinin takip edilmesi gibi hizmetler vize danışmanlık firması tarafından yürütülmektedir.

Vize başvurularını bir acenteden yardım alarak tamamlamak isteyenler için Almanya vize danışmanlık ücreti, 2022 yılında turistik vize başvuruları için 30 Euro!dur.

Almanya Vip Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya VIP vize başvurusu hizmeti Kahramanmaraş’ta ikamet edenler için geçerli değildir. Ankara ve İstanbul’da ikamet eden kişilerin Almanya VIP vize başvurusunda bulunmaları mümkündür.

Almanya Seyahati İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Almanya seyahati için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Almanya vize başvuru formu: Doğru bilgilerle ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gereklidir.
  • Pasaport: En az iki boş sayfası bulunmalı ve vize bitiş süresinin ardından en az üç ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: 35 mm genişliğinde ve 45 mm uzunluğunda, son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf gereklidir.
  • Seyahat sağlık sigortası: En az 30.000 euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Havaalanı transit vize başvurularında mecburi değildir.
  • Seyahat belgeleri: Uçuş veya tur organizasyonlarına ait rezervasyon bilgilerinin başvuru sırasında sunulması gerekmektedir.
  • Vize harcı dekontu: Vize ücretinin ödendiğini gösteren dekontun sunulması gereklidir.

Uçaklar Gaziantep'e İniyor, Kahramanmaraşlılar Çileden Çıkıyor! Başkan Görgel'den flaş açıklamalar Uçaklar Gaziantep'e İniyor, Kahramanmaraşlılar Çileden Çıkıyor! Başkan Görgel'den flaş açıklamalar

Almanya’ya yapılacak seyahatin amacına, vize türüne, konaklama süresine veya başvuruda bulunan kişinin mesleğine göre talep edilebilecek ek evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Çalışma ve izin belgesi: Başvuruda bulunacak kişinin çalıştığı şirketten alacağı imzalı çalışma ve izin belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Banka hesap dökümü: Son üç aya ait kişisel banka hesabının dökümü sunulmalıdır.
  • Nüfus kayıt örneği: Başvuru sahibinin barkodlu nüfus kayıt örneğinin teslim edilmesi gerekmektedir; e-Devlet üzerinden temin edilebilmektedir.
  • Konaklama belgeleri: Seyahat öncesinde yapılan otel rezervasyonlarına ait belgelerin sunulması gereklidir.
  • Ulaşım rezervasyonları: Almanya’ya gidiş ve dönüş bilet rezervasyonları ibraz edilmelidir.
  • SGK hizmet dökümü: Tüm sigorta geçmişinin detaylarını belirten hizmet dökümünün teslim edilmesi gerekmektedir; e-Devlet üzerinden temin edilebilmektedir.
  • SGK işe giriş bildirgesi: Çalışılan şirketten ve e-Devlet üzerinden temin edilecek işe giriş bildirgesinin sunulması gerekmektedir.
  • İş sözleşmesi: Çalışanların şirket ile imzalamış olduğu iş sözleşmesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Maaş bordrosu: Son üç aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordrosunun başvuru sırasında teslim edilmesi gereklidir.
  • Davetiye: Çalışma vizesi için Almanya’daki bir firmadan alınan davet mektubunun, ziyaret vizesi için ise Almanya’daki bir akraba veya arkadaştan gelen davet mektubunun vize başvurusu sırasında sunulması gerekmektedir.

Almanya'ya İstekle Gitmek İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya’ya istekle gitmek için, Almanya ziyaret vizesi ve Almanya iş vizesi alabilmek için davetiye sahibi olunması gerekmektedir. İş vizesi için Almanya’daki bir firma tarafından Almanya’ya davet edildiğini belirten ve işin detaylarının anlatıldığı bir davet mektubuna sahip olunması gereklidir.

Almanya ziyaret vizesi için ise Almanya’daki bir arkadaş veya aile üyesi tarafından ziyaret amacıyla ülkeye davet edildiğini gösteren bir belgenin vize başvurusu sırasında teslim edilmesi gerekmektedir.

Almanya’ya istekle gitmek için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Vize başvuru formu: Vize sahibinin bilgileri ve seyahat amacı eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olmalıdır.
  • Pasaport: İki boş sayfası olmalıdır. Vize bitiş tarihinin ardından en az üç ay daha geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: 35 mm genişlik ve 45 mm uzunlukta, altı aydan daha eski olmayan biyometrik fotoğraf gereklidir.
  • Davetiye: Vize başvuru sahibinin Almanya’ya davet edildiğini gösteren ve davet eden kişi tarafından yabancılar dairesine onaylatılmış davet belgesinin aslı ve bir adet fotokopisinin başvuru sırasında teslim edilmesi gerekmektedir. İş seyahatleri için davetiyenin, iş ziyareti yapılacak şirketten alınması gerekir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Tüm Schengen ülkelerinde geçerliliğe sahip olmalı ve en az 30.000 euro teminatlı olmalıdır.
  • Seyahat belgeleri: Gidiş dönüş tarihlerini içeren uçuş rezervasyon bilgilerinin sunulması gerekmektedir.
  • Nüfus kayıt örneği: Başvuruda bulunan kişiye ait detaylı nüfus kayıt örneğinin başvuru sırasında teslim edilmesi gereklidir.
  • Banka hesap dökümü: Son üç aya ait banka hesap hareketlerini gösteren hesap dökümünün ibraz edilmesi gerekmektedir. Seyahatin amacının iş olması halinde kişinin son 3 aya ait maaş bordroları da sunulmalıdır. Ayrıca ek gelir belgesi talep edilebilmektedir.
  • Vize harcı dekontu: Vize harç ücretinin ödendiğini gösteren dekontun başvuru sırasında sunulması gereklidir.
  • Konaklama belgeleri: Otel veya diğer konaklama çeşitleri için seyahatten önce gerçekleştirilen rezervasyonları gösteren belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Çalışma belgeleri: Almanya’ya iş için davetle gidiliyorsa çalışma belgesi, işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü gibi kişinin çalışma hayatının detaylarını gösteren belgelerin teslim edilmesi gereklidir.