14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimdeki Milletvekili listelerinin belirlenmesinde Ak Parti kanadında bir kriter olarak gösterilen Temayül Yoklaması delegelerin katılımıyla gerçekleşti. Merkez spor kompleksinde sade törenle yapılan yoklamada delegeler bilgisayar başında oylarını dijital olarak kullandı.

AFET SADECE ŞEHRİMİZİ YIKMADI HEPİMİZİ YIKTI

Yapılan temayül yoklamasının buruk bir ortamda gerçekleştiğine vurgu yapan Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Veli Böke; “Bilindiği üzere bu tür organizasyonlar her zaman şölen havasında gerçekleşiyordu. Yaşanan afet sadece şehirlerimizi yıkmadı hepimizi yıktı. Bu süreçte oy kullanacak, aday adaylığını açıklayacak kardeşlerimiz yaşamlarını kaybetti. Fakat diğer taraftan da hayat hayatta kalan sevdiklerimiz için devam ediyor, bunu da unutmamak gerek” dedi.

KENDİNİ KURTARAN ŞEHİRDİ ŞİMDİ KURAN ŞEHİR OLACAK

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimin önemine dikkat çeken Av. Böke şöyle konuştu; “14 Mayıs hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli bir tarih. 6 Şubat depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ımız en büyük hasarı alan illerden birisidir. Şehrimizin bir an önce ayağa kalkması gerekiyor, yeniden imarı ve inşası gerekiyor. Kahramanmaraş’ın kurtuluşa baktığınızda avukat Mehmet Ali Kısakürek’in âlemi İslam’a yazdığı bir beyanname ile başlayan mücadelede Maraş kendini kurtaran şehir oldu. İnşallah 14 Mayıs günü de Kahramanmaraş’ın kendini kuran şehir olma dönemini başlatacağız.

TÜM BELEDİYELERİMİZ DEPREM BÖLGESİNDE HALKIMIZIN EMRİNDE

Baktığınız zaman büyük bir yıkımın gerçekleştiği Kahramanmaraş’ta diğer illere göre, yıkımın boyutuna göre bu kadar kısa sürede ciddi bir şekilde toparlanma yaşadığımızı görürsünüz. Yerel Yönetimler olarak tüm belediyeleri deprem bölgelerine görevlendirdik. Her bir ilçemize güçlü belediyelerimizi görevlendirerek kardeş belediye yaptık. Örneğin Kahramanmaraş merkezde Kayseri Büyükşehir Belediyemizi görevlendirdik. Elbistan’a Trabzon ve Samsun Belediyemizi, Pazarcık’a Kırıkkale belediyemizi görevlendirdik. Diğer ilçelerimizde diğer belediyelerimiz var.

Başkan Görgel: “Biz, Büyükşehir Belediyesi Ailesiyiz” Başkan Görgel: “Biz, Büyükşehir Belediyesi Ailesiyiz”

CUMHURBAŞKANIMIZ MÜJDELERİ VERDİ

Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz gün geldi ve gerekli müjdeleri verdi. Kalıcı konutların temeli atıldı. Ticareti canlandıracak geçici çarşıların yapımına başlandı. Sanayi Bakanımız gerekli müjdeleri verdi, inşallah kısa sürede toparlanacağız. Esnaflarımız için çarşılarımız açıldı, Ticareti Canlandır, Şehrini Ayağa kaldır sloganını kullanıyoruz. Burası hem Tarım hem de Sanayi şehri ve bu şehrin bir an önce ayağa kaldırılması gerekmektedir. Türkoğlu ve diğer bölgelerimizdeki OSB’ler canlandırılmalı ve faaliyete bir an önce geçirilmelidir.

KUZEY İLÇELERİMİZDE İŞSİZLİK BİTECEK

Cumhurbaşkanımız Afşin’de Organize Sanayi Kurulması için kararnameyi imzaladı. Göksun, Ekinözü, Elbistanlı yatırımcılarımızın faydalanacağı Afşin OSB’nin yatırım almaya başlamasıyla kuzey ilçelerimizdeki işsizlik minimuma inecek. OSB demek Sanayi demek, üretim demek, istihdam demek ve bölgenin kalkınması demek. Kahramanmaraş bu zorlu süreci atlatacak güce sahiptir, iş dünyasıyla, sivil toplum örgütüyle, sivil vatandaşlarıyla, bürokratlarıyla hep birlikte el ele vererek bu acılı süreci atlatacağına sonuna kadar inanıyorum.”

CUMHURBAŞKANIMIZA ŞEHRİMİZİN AYRI BİR MUHABBETİ VAR

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de konuşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Av. Veli Böke; “Kahramanmaraş partimiz açısından, Cumhurbaşkanımız açısından çok önemli, bu seçimde de hemşerilerimizin tercihinin yine Cumhurbaşkanımızdan yana olacağına inanıyorum. Tabiki bir afet yaşanmış, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği yıkımlarda doğa olayları ve trafik nedeniyle bazı yerlere gecikildi. Yalnız hiç kimse ‘Devlet Burada Yoktu’ diyemez. Ben Kayseri Valimiz ile aynı gün saat 08.30’da Türkoğlu’ndaydım. Fakat bu kadar büyük bir yıkımı kimse tahmin edemezdi, bu afet son asrın değil son 5 asrın en büyük felaketidir.” Dedi.