Soğuk havalarda viral enfeksiyona yakalananlar hastanelere akın ederken, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastane Yönetimi vatandaşların birbirlerine hastalık bulaştırmaması için temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını sıklaştırırken tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı!

Özellikle Ocak,şubat ve mart ayından sonra  kış ayları ile birlikte solunum yolu enfeksiyonları viral enfeksiyon sayılarında ciddi bir artış söz konusu olurken Havaların soğuması, gece ve gündüz arasındaki ısı farkından dolayı insanların bağışıklık sisteminde düşüş meydana gelmesi ile birlikte solunum yolu enfeksiyonlarında bir artış oluyor bu da hastanelerin yoğun olmasıne sebep gerektiriyor.

Hastanede Oda temizliği ve yer yüzey dezenfeksiyonu yapılıp ve oda havalandırılıyor.Sedye üzerlerinde kullanılan çarşaflar anlık değiştiriliyor. Temizlik ve dezenfeksiyon, özellikle elle sık temas edilen yerlere yoğunlaştırılıyor. Temizlik, su ve deterjan ile yapıldıktan sonra dezenfeksiyon çalışmaları arttırılıyor

Olası ve kesin Kovid-19 hasta odasını temizlerken temizlik görevlisi tıbbi maske, gözlük, yüz koruyucu, steril olmayan önlük ve eldiven kullanıyor işlem öncesinde ve sonrasında el hijyenine uyması sağlanıyor

Kahramanmaraş'ta Depremzedelerin Acısına Tuz Basan 4 Kişi Yakalandı! Kahramanmaraş'ta Depremzedelerin Acısına Tuz Basan 4 Kişi Yakalandı!