Makedonya Türklerinin milli bayram olarak kutladıkları 21 Aralık Türkçe Dil Bayramı, iki yıllık pandemi arasının ardından bu yıl binlerce kişinin katılımıyla 15’inci kez kutlandı.

Muhammed Aydoğar: Yetenekli gençlerimizin velisi olacağız Muhammed Aydoğar: Yetenekli gençlerimizin velisi olacağız

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un, 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı dolayısıyla Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp’te katıldığı programlara KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım'da eşlik etti.

Kuzey Makedonya'da yaşayan Türklerin resmi bayramı olan "21 Aralık Türkçe Eğitim Günü" dolayısıyla başkent Üsküp'te kutlama programları düzenlendi. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un teşrifleriyle düzenlenen kutlamalara katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kuzey Makedonya Türk toplumunu bu özel ve anlamlı günde yalnız bırakmadı. Rektör Prof. Dr,  Alptekin Yasım Üsküp programı kapsamında Uluslararası Balkan Üniversitesi Öğrenci Buluşmaları, Türkçe Eğitim Bayramı Resepsiyonuna katılırken Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem ile de bir araya geldi.

 Rektör Yasım, Prof. Dr. Mustafa Şentop’a ilgisinden dolayı teşekkür ederek, Kahramanmaraş’ın el işçiliği simgelerinden olan ceviz oyma sandığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi adına hatıra olarak takdim etti.