Kahramanmaraş Yeni Sanayi Sitesi Kaportacılar Caddesi'nde faaliyet gösteren Esto Otogaz İşletmecisi Yavuz Tozan, vatandaşların internet üzerinden aldıkları LPG yedek parçalarının kendilerinin taktığını ya da LPG bilgisi olmayan kişilere taktırdığını, bunun da bazı araçlarda yanma ve patlama gibi sorunlara neden olduğunu belirterek LPG yedek parçalarının internet üzerinde satışının yasaklanması gerektiğini söyledi.

Eğitim dostu Balduk ailesinden bir destek daha Eğitim dostu Balduk ailesinden bir destek daha

19 yıldır LPG montajı yapan Yavuz Tozan, son ayalarda motorin ve akaryakıta gelen zamlardan sonra LPG'ye talebin arttığını söyledi. Bu talebin beraberin de bazı sorunları da dile getirdiğini kaydeden Tozan, özellikle LPG yedek parçalarının internet üzerinden satışının da arttığını söyledi. Vatandaşların bu yedek parçaları LPG bilgisi olmadan kulaktan duyma bilgilerle ya da internetten izlediği videolarla kendisinin taktığını, bunun da çok ciddi sorunlara yol açtığını kaydetti. Yavuz Tozan, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda akaryakıta yapılan fahiş zamlardan sonra LPG'ye talep arttı. Bundan dolayı da sektörümüzde bazı sorunlar çıktı ve bu sorunların başında da LPG'yle ilgili bazı parçaların vatandaşlar tarafından çok rahat temin edilmesidir. LPG yedek parçalarının inter üzerinden vatandaşa satışı yapılmamalıdır. Çünkü vatandaşlaı internetten aldıkları parçaları araçlçarına ya kendileri takıyor ya da hiçbir LPG bilgisi olmayan elektrikçi, tamirci gibi tanıdık kişilere taktırıyor. Bu da beraberinde bazı problemleri getiriyor. Parçanın aracı montaja yapıldıktan sonra araçlar hiçbir kontrol yapılmadan trafiğe çıkıyor ve bu da araçta sorunlar çıkarıtyor. Özellikle araçlardaki patlama ve yanmalar bundan kaynaklanıyor. LPG üzerinde yapılan tadilat veya montajların yetkili insanlar tarafından yapılması gerekiyor. Çünkü montaj veya parçadeğişimi yapıldıktan sonra testleri yapılmalıdır. Eğer bu testler yapılmazsa yanma, patlama, gaz kaçağı gibi büyük probblemler çıkar. Ayrıca bu işi yapan firmaların LPG yetkisi, TSE belgesi var mı bunlara da bakılmalıdır. LPG'li araç kullanıcıları kesinlikle yetkili kişilere işelmlerini yaptırsınlar. Ayrıca, sürücülerimiz düzenli olarak araçlarının kış ve yaz bakımları ile her 10 bin kilometre de bir bakımlarını yaptrımaları gerekmektedir. Çünkü LPG tehlikeli sınıfa girmekte ve kontroller yapılmazsa büyük sorunlar çıkabilir. 

Editör: TE Bilisim