Kahramanmaraş’ın sevilen isimlerinden Mustafa Çimen, Milletvekilliği yarışında “Ben de varım” diyerek gönül verdiği AK Parti’den Kahramanmaraş Milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yaptı.

Adaylık sonrası açıklamalarda bulunan Çimen, “Öncelikle asrın felaketi olarak tarihe geçen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Kurulduğu günden beri içinde bulunmaktan onur ve gurur duyduğum AK Partimiz, ülkemize çağ atlattı. Gerek küresel saldırılar ve ekonomik darboğaz gerekse doğal afetler nedeniyle yaşanan zorlu süreçten yine AK Partimizin ak kadroları sayesinde kurtulacağımıza inanıyorum.  AK Partimizin ülkemizin gelişmesi için yapacağı daha çok şeyler olduğunu düşünüyorum. Bu sürece katkıda bulunmak amacıyla da aday adaylık başvurumu yapmış bulunuyorum. Memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mustafa Çimen Kimdir?

24 Aralık 1980 tarihinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi Selimiye Köyü’nde doğdu. Sırasıyla Selimiye Köyü İlkokulu, Gazi Ortaokulu, Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Yüksek Öğrenimini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Muhasebe Bölümü ve Eskişehir Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

2007 yılından bu yana Mali Müşavirlik mesleğini icra eden Mustafa Çimen, siyasete 2013 yılında Onikişubat Kurucu İlçe Başkan Yardımcılığı ile başladı. 2018 - 2020 yılları arasında AK Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2020-2021 yılları arasında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı ( Ekonomi İşleri Başkanı), 2021-2023 yılları arasında AK Parti Elbistan ilçe Koordinatörü olarak görev yaptı.

FETÖ ile mücadele kapsamında Mayıs 2016 ile Kasım 2016 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta FETÖ’ye ait eğitim firmasında Kayyum olarak görev yaptı.

KSÜ’de Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılı Kutlandı KSÜ’de Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılı Kutlandı

Mustafa Çimen, Evli ve üç çocuk babasıdır.