Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği "Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?" sorusuna net bir yanıt verdi.
TGRT Haber ekranlarında canlı yayına katılan Bakan Bayraktar, muhalefetin zam iddialarını kesin bir dille yalanlayarak, bu kış boyunca elektrik ve doğal gaz fiyatlarında herhangi bir artışın söz konusu olmadığını açıkladı.
Özellikle Kahramanmaraşlı vatandaşları yakından ilgilendiren bu açıklama, kış aylarında artan enerji tüketimi nedeniyle endişe duyan haneler için büyük bir rahatlama kaynağı oldu.
DEVLET, FATURALARIN BÜYÜK KISMINI KARŞILIYOR
Bakan Bayraktar, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'in sunduğu Gündem Ankara programında yaptığı açıklamada, devletin vatandaşlara enerji faturaları konusunda önemli destekler sağladığını vurguladı.
Doğal gaz faturalarının yüzde 65'inin, elektrik faturalarının ise düşük kademede yüzde 60'ının, yüksek kademede ise yüzde 40'ının devlet tarafından karşılandığını belirten Bayraktar, bu desteklerin devam edeceğini ve vatandaşların kış aylarında enerji maliyetleri konusunda rahat olmalarını sağladı.
ENFLASYON HEDEFİNE UYGUN FİYATLANDIRMA YAPILACAK
Bakan Bayraktar, önümüzdeki süreçte enerji fiyatlarında bir düzenleme yapılması durumunda, bunun enflasyon hedefleri doğrultusunda gerçekleştirileceğini belirtti.
Hane halkı için Nisan ayına kadar herhangi bir zam öngörülmediğini yineleyen Bakan Bayraktar, devletin vatandaşların enerji ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda enflasyonla mücadele hedeflerini de gözeteceğini vurguladı.
KAHRAMANMARAŞ HALKI RAHAT BİR NEFES ALDI
Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşlar, Bakan Bayraktar'ın açıklamalarıyla birlikte kış aylarında enerji faturaları konusunda rahat bir nefes aldı.
zellikle deprem felaketinin ardından zorlu bir süreçten geçen Kahramanmaraşlılar için bu müjdeli haber, kış aylarında bir nebze olsun yüzleri güldürdü.
Devletin enerji faturalarında sağladığı destekler, Kahramanmaraşlı vatandaşların bütçelerine önemli bir katkı sağlayacak.