Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı (Hayat Yeniden Vakfı) Başkanı Zeynep Nur Yerhan, vakfın bugüne kadar binlerce ailenin hayatına dokunduğunu, özel gereksinimli bireylerin özgürce hayata katılmalarını desteklediklerini belirtti. Yerhan, bu desteklerin, bireylerin dünya şampiyonu olabilmelerini mümkün kıldığını vurguladı. Engelliler Günü vesilesiyle, engelli bireylerin ve ailelerinin karşılaştığı sorunları gündeme getiren Yerhan, çözüm önerilerini tartışarak projeler geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

8.8

KAHRAMANMARAŞ'TA ENGELLİLER İÇİN ÖNEMLİ PROJELER

Yerhan, Kahramanmaraş'taki engellilik çalışmalarında özel gereksinimli çocuk ve gençlerin sanatsal performanslarını ortaya koymalarını teşvik ettiklerini söyledi. Ayrıca, sporla iyileşmelerini sağlayarak, profesyonel kariyer planlamalarında sporu da yer verdiklerini belirtti. İstihdam konusunda ise bu gençlerin iş gücüne katılmalarını sağladıklarını dile getirdi.

HAYAT YENİDEN VAKFI, DEPREM SONRASI YARALARI SARMAK İÇİN FAALİYETTE

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depreminden sonra, Hayat Yeniden Vakfı, yaraların sarılması amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Depremde yetim kalan çocuklar, engelli bireyler ve diğer dezavantajlı gruplara hizmet sunan vakıf, yerel ve kapsayıcı bir yaklaşımla sosyal sorunlara çözüm arıyor. Bugüne kadar eğitim, terapi ve psikososyal destek hizmetleri sunduklarını belirten Yerhan, iş ve kariyer koçluğu ile de bireylerin bağımsız yaşam ve istihdamlarına katkı sağladıklarını aktardı.

10.10

HAYAT YENİDEN VAKFI’NIN KADIN DESTEK PROJELERİ

Hayat Yeniden Vakfı, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını artırmak amacıyla HY ATELIER markasını kurdu. Bu marka, engelli çocuğu olan annelerin yer aldığı ve dezavantajlı kadınların iş gücüne katılmalarını teşvik eden projeler sunuyor. Kadın emeğini değerlendiren atölye çalışmaları, iş gücü piyasasında rekabetçi olmalarını sağlıyor. Ayrıca, Kahramanmaraş'ın kültürel mirasını barındıran yerel ürünlerin üretimi ve eğitimiyle kültürün korunmasına katkıda bulunuluyor.

Zeynep Nur

KIRMIZI BİSİKLET PROJESİ: YETİM ÇOCUKLAR İÇİN BİR UMUT

2024 yılında başlatılan Kırmızı Bisiklet Projesi, depremde yetim kalan 500 çocuğa eğitim ve sosyal uyum desteği sunuyor. Proje, Kahramanmaraş Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülüyor. Proje kapsamında çocuklara akademik, sanatsal, kültürel ve spor eğitimleri verilirken, psikososyal destek hizmetleri de sağlanıyor.

ENGELLİ BİREYLERİN HAYATA KATILIMI İÇİN DESTEK PROGRAMLARI

Hayat Yeniden Vakfı, engelli bireylerin bağımsız yaşam becerilerini artırmak amacıyla İş ve Kariyer Koçluğu programları ve Öz Savunuculuk Atölyesi gibi destekler sunuyor. Ayrıca, 14 yaş ve üzerindeki özel çocuklar için gündelik yaşam becerilerini geliştirecek Lezzet+1 Mutfak Atölyesi düzenleniyor.

DOWN +1 SOKAĞI: DEPREM SONRASI DESTEK PROJESİ

6 Şubat depremi sonrası, Hayat Yeniden Vakfı, evsiz kalan özel çocuklar ve ailelerine yönelik konteyner kent kurdu. Bu alanda annelere yönelik tarım ve üretim eğitimleri düzenlendi.

HAYAT YENİDEN VAKFI’NIN BAŞARI HİKÂYESİ

Zeynep Nur Yerhan, vakfın hayata yeniden tutunanların öyküsünü evrensel bir düzeye taşıdığını söyledi. Yerhan, “Hayaller gerçektir” parolasıyla Kahramanmaraş’tan başlayan iyilik hareketinin evrensele ulaştığını belirtti. Vakfın, eğitim ve sosyal girişimcilik anlayışıyla dezavantajlı bireyleri bölgesel kalkınmanın odağına aldığını vurguladı.

GÜÇLÜ DESTEKÇİLERLE YENİ BAŞARILARA İMZA ATILIYOR

AKEDAŞ, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Öğrencileriyle “Siber Vatan” Projesini Paylaştı AKEDAŞ, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Öğrencileriyle “Siber Vatan” Projesini Paylaştı

Yerhan, vakfın hayata geçirdiği projelerin destekçileri sayesinde mümkün olduğunu ifade etti. “Destekçilerimiz, sadece maddi değil, aynı zamanda çocuklarımıza ve kadınlarımıza umut veren kişiler oldu. Kahramanmaraş’taki kadınlar, çocuklar ve özel gereksinimli bireyler için ‘hayat yeniden’ demek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.