Kahramanmaraş'ta, dijital bankacılıkta güvenlik standartlarını baştan aşağıya değiştiriyor! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraşlıların ve tüm Türkiye'nin dijital cüzdanlarını korumak için havale ve EFT işlemlerinde "çift aşamalı doğrulama" sistemini hayata geçiriyor. 1 Mart'tan itibaren seçkin bankalarda başlayacak bu yenilik, SMS onayını zorunlu kılarak adeta bir zırh oluşturuyor ve kısa sürede tüm bankaları saracak.

IBAN'A PARA GÖNDERMEK ARTIK DAHA GÜVENLİ: YENİ GÜVENLİK PROTOKOLÜ DEVREDE!

Son dönemde dijital bankacılık platformlarına sızarak yapılan yasa dışı kredi çekimleri ve para transferleri tavan yaptı. Özellikle Kahramanmaraşlı mobil bankacılık kullanıcılarını kıskaca alan siber dolandırıcılar, BDDK'yı harekete geçirdi. Bu kapsamda, bankacılık uygulamaları üzerinden yapılan havale ve EFT işlemlerinde güvenliği maksimuma çıkarmak için "çift adımlı doğrulama" uygulaması zorunlu hale getiriliyor.

EFT VE HAVALE İŞLEMLERİNDE SMS ONAYI ZORUNLULUĞU: DOLANDIRICILARA GEÇİT YOK!

Yeni sistemle birlikte, mobil bankacılık uygulamalarına kayıtlı telefonlardan giriş yapılsa bile, para transferi anında ek bir SMS onayı istenecek. Bu sayede:

Kahramanmaraşlı Gençlere Müjde: Ev Kurma Desteği Kapıda! Kahramanmaraşlı Gençlere Müjde: Ev Kurma Desteği Kapıda!
  • Yetkisiz girişlerin kökü kazınacak,
  • Dolandırıcıların farklı cihazlar üzerinden para transferi yapma hayalleri suya düşecek,
  • Bankacılık işlemlerine adeta bir kale inşa edilecek.

Uygulama, ilk etapta belirli bankalar tarafından başlatılacak ve adım adım tüm bankaları kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak. Bankacılık sektöründe güvenliği zirveye taşımayı hedefleyen bu yeni sistem, Kahramanmaraşlılar başta olmak üzere tüm kullanıcıların finansal varlıklarını daha güvenli bir limana taşıyacak.