Kahramanmaraş'ta şehir içi ulaşım, fazla yüklü beton mikserlerinin tehlikeli döküntüleriyle sarsılıyor.

Dulkadiroğlu'nda hazır beton tesislerinden yola çıkan bu araçlar, kapasitelerinin üzerinde yükledikleri betonları seyir halindeyken caddeye boşaltarak hem çevre kirliliğine yol açıyor hem de sürücüler için büyük bir tehlike oluşturuyor.

KONTROLSÜZ BETON DÖKÜNTÜLERİ TEHLİKE SAÇIYOR

Kentte bir caddede ilerleyen beton mikseri, arkasındaki araca aldırmadan yola harç dökmeye başladı. Durumu fark eden ve mikserin arkasında seyreden bir sürücü, kornaya basarak uyarıda bulundu ve o anları cep telefonuyla kaydetti.

EĞİTİMSİZLİK RİSKİ ARTIRIYOR

Kahramanmaraş'ta Kaçak Organizasyonlara Dikkat!
Kahramanmaraş'ta Kaçak Organizasyonlara Dikkat!
İçeriği Görüntüle

Konuyla ilgili görüş bildiren bir beton mikseri sürücüsü, sorunun temelinde eğitimsizlik yattığını belirterek, "Bazı araçlar normalde 7,5-8 metreküp almasına rağmen 9-10 metreküp beton yüklüyorlar. Bu da dökülmelere neden oluyor" diyen sürücü, "Operatörlerin bu konuda mutlaka eğitim alması gerekiyor. Her önüne geleni operatör yapmamak lazım. Emniyetin tonaj ve metreküp kontrollerini sıklaştırması şart. Dökülen beton yolların yapısını bozuyor, bu da araçların kaymasına sebep olabilir." şeklinde konuştu.

SÜRÜCÜLER İSYAN EDİYOR: YOLLARDA BETON TEPELERİ

Yollardaki kurumuş beton parçalarından şikayetçi olan başka bir sürücüler ise yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde dile getirdirdiler:

"Kimse dikkat etmiyor, gelişi güzel geçiyorlar. Bu durum araçlarımıza ciddi zarar veriyor. Sürekli olarak lastiklerimizi, balatalarımızı, hatta tüm arabalarımızı tamire götürmek zorunda kalıyoruz. Yollarda resmen öbek öbek beton tepecikleri oluşuyor"