Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde, içki alma teklifini kabul etmeyen çobanı darbeden iki genç kızın yargılandığı davada mahkeme hükmünü verdi.
OLAY KIRSAL MAHALLEDE YAŞANDI
20 Eylül 2024’te Andırın ilçesine bağlı Çokak Mahallesi’nde yaşanan olayda, Melek G. (24) ve kardeşi Seçil G. (18), çobanlık yapan Nail Yener’den (46) içki almalarını istedi. Talebi reddeden Yener, iki kardeşin saldırısına uğradı. Genç kızlar, iddiaya göre önce şarkı söyleyip oyun oynadı, ardından da ellerindeki sopa ile çobanı darbetti.
GÖZALTI VE TUTUKLAMA
Yaşananların ardından Nail Yener ve ailesi şikâyetçi oldu. Bunun üzerine güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Melek ve Seçil G., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından iki kardeş hakkında dava açıldı.
MAHKEMEDEN ŞARTLI TAHLİYE KARARI
Andırın Adliyesi’nde görülen davanın karar duruşmasında hâkim heyeti, Seçil G.’ye 1 yıl 9 ay 20 gün, Melek G.’ye ise 1 yıl 3 ay 37 gün hapis cezası verdi. Ayrıca sanıklara adli para cezası da uygulandı. Seçil G. için 19 bin 400 TL, Melek G. içinse 11 bin 600 TL para cezasına hükmedildi.
PİŞMANLIK VE TUTUKLULUK SÜRESİ DİKKATE ALINDI
Sanıklar duruşmada olaydan dolayı üzgün olduklarını belirterek benzer bir davranışı tekrarlamayacaklarını ifade etti. Mahkeme, bu beyanları, delillerin toplanmış olmasını ve sanıkların tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Böylece Melek ve Seçil G. tahliye edildi.