Kahramanmaraş'ta sıcaklıkların artmasıyla birlikte nikah ve düğün dönemi de canlanmaya başladı. Ancak hayatlarını birleştirmeyi düşünen genç çiftleri bu sene daha çetin bir süreç bekliyor. Mekan kirası, ziyafet, sanatçı, fotoğraf ve düzenleme harcamalarının ardından, gider listelerine yeni bir kalem daha eklendi.
YAZ MEVSİMİNİN GELİŞİYLE KAHRAMANMARAŞ'TA EVLİLİK HAZIRLIKLARI HIZ KAZANDI
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Kahramanmaraş'ta düğün telaşı resmen başladı. Düğün mekanları yeniden misafirlerini ağırlamaya, gelin arabaları sokaklarda süslenmeye başlarken, yeni bir hayata adım atmaya hazırlanan çiftler bu yıl daha yüksek harcamalarla karşı karşıya kalacak.
EVLENECEK ÇİFTLERİ BEKLEYEN YENİ ÖDEMELER
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), düğün salonlarında icra edilen müzikler için lisans ücreti alınması konusunda yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu uygulama yürürlüğe girerse, düğün sahipleri veya salon işletmecileri, düğünde çalınan her bir eser için lisans bedeli ödemek mecburiyetinde kalacak.
MESAM Başkanı Recep Ergül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda çok kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Düğün salonları hiçbir lisans ücreti ödemiyorlar. Aynı mahkemenin verdiği bir karar, tüm kazanımlarımızı 30 yıl geriye götürebilir" ifadelerini kullanarak, sistemdeki aksaklıkların giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.
KAHRAMANMARAŞ'TA YÜKSEK GİDERLERE EK OLARAK BU DA MI GELDİ?
Kahramanmaraş'ta halihazırda mekan kiraları, yemekli davetler, fotoğraf çekimleri ve müzisyen ücretleri sebebiyle yüz binlerce liralık bir bütçe ayırmak durumunda kalan çiftler, bu yeni düzenlemeyle birlikte daha da zorlanacak. Uygulamanın ne şekilde ve ne zaman hayata geçirileceği ise henüz kesinleşmedi.