Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehirde yürütülen güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Şairler Tepesi’nde yapılan toplantıya İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ali Gemalmaz ve il müdürleri de katıldı.

Toplantıda, kentteki genel güvenlik durumu ile organize suç örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Yetkililer, suç oranlarını azaltmaya yönelik tedbirlerin etkin biçimde sürdürüldüğünü vurguladı.

KAHRAMANMARAŞ’IN İŞSİZLİK DURUMU MASAYA YATIRILDI

Toplantıda ayrıca şehrin ekonomik ve istihdam alanındaki gelişmeleri de ele alındı. Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü verilerine göre, 2024 yılında kayıtlı işsiz sayısı 32 bin 294 olarak kaydedildi. Bu rakam, 2023 yılına göre yüzde 23 azalma gösterdi.

Deprem sonrası istihdama katkı sağlamak amacıyla 2023 ve 2024 yıllarında toplam 83 Toplum Yararına Program (TYP) düzenlendi. Bu programlardan toplam 16 bin 406 kişi faydalandı.

Kahramanmaraş'ta bu yıl 728 düzensiz göçmen yakalandı
Kahramanmaraş'ta bu yıl 728 düzensiz göçmen yakalandı
İçeriği Görüntüle

TOPLUM YARARINA PROGRAMLARDA ÖDEME VE KATILIM

2023 yılında TYP kapsamında 13 bin 79 katılımcıya 1,29 milyar TL ödeme yapılırken, 2024 yılında 3 bin 327 kişiye 608 milyon TL tutarında destek sağlandı. Yetkililer, bu programların hem ekonomik canlanmaya hem de istihdamın güçlenmesine önemli katkı sunduğunu belirtti.

İŞKUR HİZMETLERİ YENİ ADRESTE SÜRÜYOR

Kahramanmaraş İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün deprem nedeniyle ağır hasar gören hizmet binası yıkıldı. Kurum, şu anda Sosyal Güvenlik Kurumu II. Müdürlüğü hizmet binasının giriş katında vatandaşlara hizmet veriyor. Yetkililer, tüm işlemlerin kesintisiz devam ettiğini ve vatandaşların bilgilendirilmiş olduğunu aktardı.