Kahramanmaraş’ta PTT ve Karayolları Bölge Müdürlüklerinin Gaziantep’e nakledileceği yönündeki söylentiler, bölge halkı ve siyaset dünyasında sert tepkilere neden oldu. Deprem felaketinin ardından yeniden yapılanma sürecindeki şehrin idari gücünün azaltılacağı endişesi kamuoyunda geniş yankı buldu.
Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, iddiaların ciddiyetini vurgulayarak konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Öztunç, şehrin stratejik konumunu ve ekonomik potansiyelini hatırlatarak kurumların taşınmasına karşı kararlı bir duruş sergilediklerini açıkladı.
"KAHRAMANMARAŞ’IN HAKKINI YEDİRMEYİZ"
Gaziantep merkezli bir büyüme anlayışının haksız olduğunu savunan Öztunç, kamu kurumlarının sadece tabela değil, istihdam ve ekonomik canlılık demek olduğunun altını çizdi. Öztunç, "Kahramanmaraş, nüfusu ve sanayi gücüyle kendi bölgesine yetebilecek kapasiteye sahiptir. Başka şehirlerin sırtından kurum devşirerek ilerleme mantığını reddediyoruz. Depremin izlerini silmeye çalışan bir kentin bürokratik gücünü zayıflatmak, şehre vurulacak yeni bir darbedir" şeklinde konuştu.
MECLİS’TEN BAKANLIĞA NET SORULAR
Ali Öztunç, iddiaların netleşmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması talebiyle meclise soru önergesi sundu. Önergede, kurumların başka bir ile kaydırılmasının yasal ve ekonomik gerekçeleri sorgulandı. Özellikle deprem sonrası toparlanma evresindeki Kahramanmaraş’ın istihdam kapasitesinin korunması gerektiğine vurgu yapan Öztunç, şu soruları yöneltti:
-
PTT ve Karayolları Bölge Müdürlüklerinin başka bir ile taşınması yönünde bakanlığın resmi bir çalışması var mı?
-
İdari birimlerin taşınmasının Kahramanmaraş ekonomisine ve istihdam piyasasına yaratacağı olumsuz etki hesaplandı mı?
-
Depremden etkilenen şehrin kamu hizmet kapasitesini artırmak için bakanlığın geliştirdiği projeler nelerdir?
Next





