Kahramanmaraş’ta etkili olan şiddetli kar yağışı ve tipi, şehirler arası kara yollarında ulaşımı durma noktasına getirdi. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 22 Ocak 2026 saat 23.00 itibarıyla tır ve çekici geçişlerine yasak getirdiğini duyurdu.

Kahramanmaraş'ta sular kesiliyor! KASKİ'den 'planlı kesinti' alarmı! O mahalleler hazır olsun
Kahramanmaraş'ta sular kesiliyor! KASKİ'den 'planlı kesinti' alarmı! O mahalleler hazır olsun
İçeriği Görüntüle

KAHRAMANMARAŞ VE GÖKSUN GEÇİDİ TIRLARA KAPANDI

Kar yağışının yoğunlaştığı Kahramanmaraş-Göksun ve Göksun-Pınarbaşı yollarında tır ve çekicilerin ilerlemesine izin verilmiyor. Emniyet ekipleri, ağır vasıtaları Expo Fuar Alanı ve Göksun merkezinde bekletiyor. Ekipler, yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

GAZİANTEP VE ELBİSTAN GÜZERGAHLARINDA TRAFİK AÇIK

Akşam saatlerinde kapanan Pazarcık/Narlı-Gaziantep yolu, saat 19.45 itibarıyla yeniden ulaşıma açıldı. Elbistan-Göksun ve Elbistan-Malatya yollarında ise şu an için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

SÜRÜCÜLER İÇİN ZİNCİR VE KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU

Yetkililer, zincirsiz ve kış lastiği olmayan araçların trafiğe çıkmamasını önemle hatırlatıyor. Karayolları ekipleri, buzlanma riskine karşı tuzlama ve küreme mesaisine devam ediyor.