Ticaret Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, taşınmaz ticaretine ilişkin yönetmelikte gerçekleştirilen değişikliklere dair bilgilendirme yaptı.

Açıklamada, emlak sektöründe adil, rekabetçi ve sürdürülebilir bir piyasa yapısının oluşturulması ile tüketicilerin mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla çalışmaların kesintisiz sürdüğü vurgulandı. Bu kapsamda, ilan platformlarındaki taşınmaz duyuruları yakından izleniyor ve piyasa dengesini olumsuz etkileyen, manipülatif fiyat artışları yapan emlak firmalarına karşı idari yaptırımlar uygulanıyor.

MYO öğrencilerinden TUSAŞ’a ziyaret!
MYO öğrencilerinden TUSAŞ’a ziyaret!
İçeriği Görüntüle

Bakanlık açıklamasında, “Emlak sektöründe yaşanan aşırı ve manipülatif fiyat yükselişlerini engellemek amacıyla, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’te değişikliğe gidilmiştir. 30 Mayıs 2025 itibarıyla yürürlüğe giren bu düzenlemeyle, internet ortamında yayınlanan taşınmaz ilanlarında, taşınmaz sahiplerinin genel ekonomik koşullarla uyumlu olmayan ve geçerli bir gerekçeye dayanmayan fiyat artışları yapması yasaklanmıştır. Ayrıca, emlak işletmelerinin bu tür ilanlara aracılık etmesi açıkça engellenmiştir” denildi.

Yapılan düzenlemeyle, yalnızca emlak işletmelerine değil, ilan konusu taşınmazların sahiplerine de idari yaptırımlar uygulanabileceği belirtildi.

Yeni uygulama döneminde, alıcı ve satıcılar için daha güvenli ve dengeli bir konut piyasası hedeflenirken, Kahramanmaraş'ta konut satışlarında şeffaflık ve denetim öncelikli olacak. Özellikle son yıllarda Kahramanmaraş'ta hızla artan konut fiyatlarına yönelik manipülatif girişimlere artık izin verilmeyecek.