Kahramanmaraş’ta nisan ayında yaşanan beklenmedik soğuk hava dalgası, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle meyve ağaçlarına ciddi zararlar verdi.
SOĞUK HAVA DALGASI ÜRETİCİYİ ZORA SOKTU
Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinde, özellikle Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Göksun bölgelerinde üreticiler soğuk hava dalgasının etkilerini ağır bir şekilde hissetti. Özellikle kayısı, elma ve kiraz gibi meyve ağaçları büyük zarar gördü. Bu bölgelerdeki çiftçiler, yaşadıkları büyük maddi kayıpların yanı sıra, gelecek yıl için de ciddi endişe taşıyor.
ÜRETİCİLER DESTEK TALEP EDİYOR
Soğuk havadan etkilenen üreticiler, zararın telafi edilmesi için yetkililerden yardım talep ediyor. Tarım müdürlükleri ve yerel yönetimler, zarar gören çiftçilere destek sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor. Ancak, üreticiler yaşanan bu olumsuz durumdan kurtulabilmek ve gelecek sezon için güvence altına alınabilmek adına acil yardıma ihtiyaç duyuyor.
YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
Kahramanmaraş’taki yerel yönetimler ve tarım müdürlükleri, zarar gören bölgelerdeki üreticilere yardım etmek için aktif bir şekilde çalışmaları sürdürmekte. Yine de, çiftçiler bu zorlu süreçten çıkabilmek için devletin daha fazla desteğine ihtiyaç duyuyor.