Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, son bir hafta içinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı denetim ve operasyonlarda önemli sonuçlar elde etti.

SON BİR HAFTA İÇİNDE 107 KİŞİ YAKALANDI

02 Aralık - 09 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılan operasyonlar, Kahramanmaraş’ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla suçla mücadelede etkili bir adım oldu. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda düzenlenen bu operasyonlar sonucu 76 kişi hakkında arama kararı çıkarken, 15 şahıs uyuşturucu ticareti, 16 şahıs ise hırsızlık suçlarından yakalandı. 107 kişinin gözaltına alındığı operasyonlar sonucunda 50 kişi tutuklandı.

ELE GEÇİRİLENLER DÜKKANLARIN VE SOKAKLARIN GÜVENLİĞİNİ ARTIRDI

Gerçekleştirilen operasyonlar sırasında büyük miktarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. 385,95 gram metamfetamin, 21,46 gram esrar, 7,39 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 345,5 adet sentetik ecza, 8 adet ruhsatsız tabanca ve 11 adet ruhsatsız av tüfeği güvenlik güçleri tarafından bulundu. Bu bulgular, ildeki güvenlik önlemlerinin daha da sıkılaştırılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

TRAFFİK DENETİMLERİNDE DE SIKILAŞAN KONTROLLER

Başkan Görgel, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi Başkan Görgel, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Trafik denetimlerinde de dikkat çeken bir performans sergilendi. Yapılan denetimlerde, trafik güvenliğini tehdit eden ve gürültü kirliliğine yol açan davranışlar tespit edildi. 43 araca yüksek sesle müzik dinlemekten, 27 araca abartı egzoz kullanmaktan, 232 şahsa ise sürücü belgesiz araç kullanmaktan işlem yapıldı.

OPERASYONLARIN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Kahramanmaraş’ta yapılan bu başarılı operasyonlar, şehirdeki suç oranlarının düşürülmesine katkı sağlarken, yetkililer önümüzdeki dönemde de benzer operasyonların düzenleneceğini belirtiyor. Hem emniyet güçleri hem de vatandaşlar, daha güvenli bir şehir için ortak bir mücadele vermeyi sürdürecek.