Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Dulkadiroğlu Belediyesi, şehrin yayla turizmini canlandırmak amacıyla Karagöl Gençlik ve Aile Doğa Buluşması’nı düzenledi. İlki gerçekleştirilen etkinlik, sporun ve doğanın birleştirici gücünü bölgeye taşıdı.

DOĞAYLA İÇ İÇE SPOR VE KÜLTÜR ŞÖLENİ
Karagöl’ün serin havasında ve doğal dokusunda düzenlenen organizasyon; judo, wushu, geleneksel Türk okçuluğu, güreş ve matrak gibi sportif branşlara sahne oldu. Gençler enerjilerini doğa koşusu ve yürüyüşleriyle atarken, çocuklar unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunlarla keyifli anlar yaşadı. Türk halk müziği dinletileriyle taçlanan gün, bölgenin sosyal yaşamına renk kattı.

Etkinliğe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, eşi Fatma Akpınar, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Muhammed Aydoğar, kurum müdürleri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN AKPINAR: “KARAGÖL YAYLA TURİZMİNİN YENİ ADRESİ”
Etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, bölgenin potansiyeline dikkat çekti. Karagöl’ün turizm açısından bir değer olduğunu ifade eden Akpınar, “Gençlerimizin doğayla ve sporla bağ kurmasını önemsiyoruz. Ailelerin huzurla vakit geçirebileceği bu özel alanı, doğal dokusunu bozmadan tanıtmaya devam edeceğiz. Emeği geçen kurumlarımıza ve yoğun ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

BÖLGE TURİZMİ İÇİN STRATEJİK ADIM
Karagöl Gençlik ve Aile Doğa Buluşması, yalnızca bir sosyal aktivite değil, aynı zamanda bölgenin tanıtımı için önemli bir vizyonu temsil ediyor. Doğal güzellikleri, yayla havası ve geniş etkinlik kapasitesiyle Karagöl, Kahramanmaraş’ın sosyal etkinlik haritasında önemli bir merkez haline geldi. Yetkililer, etkinliğin her yıl daha geniş katılımlı ve kapsamlı bir festival kimliğiyle sürdürüleceğini duyurdu.

Next




