Kayseri'de ikamet eden N.K., gönlünü kaptırdığı kişiyle bir araya gelmenin yollarını ararken, sosyal medya mecrasında karşılaştığı bir ilanla umutlandı.

"Sizi Bir Araya Getirebiliriz" Vaadiyle Başlayan Dolandırıcılık

İlandaki hesabın sahibi, N.K.'ye aradığı mutluluğa kavuşmasında yardımcı olabileceğini iddia etti. Bu vaade inanan N.K., şahısla irtibata geçti ve kısa süre sonra kendisinden talep edilenleri yerine getirmeye başladı.

ÖNCE YÜKSEK MEBLAĞLAR GÖNDERDİ, SONRASINDA BAŞKA BİR TUZAĞA DÜŞTÜ

Hesap sahibi, çeşitli "malzeme" masrafları adı altında N.K.'den toplamda 135 bin TL talep etti. Bu parayı 9 ayrı işlemle farklı hesaplara aktaran N.K., beklediği sonuca ulaşamayınca başka bir kişiyle tanıştırıldı. Bu yeni şahıs da N.K.'den 400 bin TL daha aldı. Paranın iadesi gündeme geldiğinde ise sahte bir dekontla 52 bin TL "masraf" çıkarılması üzerine N.K., dolandırıldığını anlayarak hukuki yollara başvurdu.

Türkiye’nin enerji güvenliği alarm veriyor! Tarımsal sulamada kaçak elektrik kullanımı %300 arttı Türkiye’nin enerji güvenliği alarm veriyor! Tarımsal sulamada kaçak elektrik kullanımı %300 arttı

AVUKAT: "DİNİ İNANÇLARI SÖMÜRÜLDÜ"

N.K.'nin avukatı Ozan Özgür Coruk, yaşananları şu şekilde özetledi:

"Müvekkilim, sosyal medya üzerinden tanıştığı ve duygusal bağ kurduğu kişinin kendisiyle neden görüşmediğini merak etmiş. Bunun üzerine kendisine 'bağlama büyüsü' yapıldığı söylenmiş. Bu büyüyü bozmak için de çeşitli malzemeler ve 'kurban parası' adı altında ödemeler talep edilmiş. Hatta Afrika'da su kuyusu açılacağı yalanıyla müvekkilimden 2025 Ocak ayına kadar 135 bin TL alınmış. Daha sonra başka bir 'hoca' tarafından ilk yapılan işlemin yanlış olduğu söylenerek 400 bin TL daha talep edilmiş. Bu paranın iadesi için de 52 bin TL masraf çıkarılınca müvekkil dolandırıldığını anladı."

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI: KİRALIK HESAPLAR İDDİASI

Avukat Coruk, müvekkilinin dini inançlarının istismar edildiğini vurgulayarak, "Bu durum, Türk Ceza Kanunu'nun 158. maddesinde düzenlenen nitelikli dolandırıcılık suçunu oluşturmaktadır. Müvekkilimin para gönderdiği hesapların büyük olasılıkla 'kiralık hesap' olarak tabir edilen ve bilişim suçlarında kullanılan sahte hesaplara ait olduğunu düşünüyoruz. Bu hesap sahipleri de ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilirler. Bilişim savcılığına şikayette bulunduk. Emniyet birimleri bu tür suçlarla ilgili yoğun bir çalışma yürütse de maalesef bazı suçlular yakalanamayabiliyor" ifadelerini kullandı.