Kahramanmaraş’ta yerel kalkınmayı hızlandırmak ve kurumlar arası diyaloğu artırmak amacıyla yürütülen temaslar tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mustafa Buluntu’nun da eşlik ettiği görüşmede, kentin ekonomik ve akademik vizyonu ele alındı.

ÜNİVERSİTE VE SANAYİ ENTEGRASYONU MASAYA YATIRILDI

Ziyaret sırasında, akademik bilgi birikimi ile sanayi tecrübesinin birleşmesinin kente sağlayacağı avantajlar üzerinde duruldu. Katılımcılar, üniversite-sanayi iş birliğinin sadece ekonomik büyümeyi değil, aynı zamanda bilimsel gelişimi de tetikleyeceğini ifade etti. Özellikle şehrin mevcut potansiyelini daha verimli kullanacak ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Ktb Baskani Narlidan Ksu Rektoru Prof Dr Okumusa Ziyaret

SOGEM ve KSÜ İş Birliğiyle STK'lar Proje Üretmeyi Öğreniyor
SOGEM ve KSÜ İş Birliğiyle STK'lar Proje Üretmeyi Öğreniyor
İçeriği Görüntüle

STRATEJİK PROJELER İÇİN ORTAK ADIMLAR

Görüşmenin ana gündem maddelerinden birini de Kahramanmaraş’ın rekabet gücünü artıracak stratejik adımlar oluşturdu. Rektör Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, üniversite olarak şehrin tüm dinamikleriyle uyum içinde çalışmaya hazır olduklarını belirtti. Başkan Mustafa Narlı ve Başkan Mustafa Buluntu ise iş dünyasının akademik desteğe her zaman ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Ziyaretin sonunda KTB Başkanı Mustafa Narlı ve KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, misafirperverliği dolayısıyla Rektör Okumuş’a teşekkürlerini iletti. Heyet, Prof. Dr. Okumuş’a yeni görev döneminde başarılar dileyerek üniversiteden ayrıldı.