Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin teşkilat değerlendirme toplantısını Çamlıca Restaurant’ta geniş katılımla gerçekleştirdi. Toplantıya parti yöneticileri, teşkilat mensupları ve basın temsilcileri katıldı. Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

MHP KAHRAMANMARAŞ TEŞKİLATI 2025 ÇALIŞMALARINI MASAYA YATIRDI

Toplantıda konuşan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mansur Metehan, 18 Temmuz 2025’ten bu yana yürütülen çalışmaların kapsamlı bir değerlendirmesini yaptı. Metehan, görevin bir makam değil, ağır bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, teşkilat anlayışlarının hesap veren, milletle temas eden ve disiplinli bir çizgiye dayandığını vurguladı.

“SİYASETİ MİLLETİN İÇİNDE VE MİLLETLE BİRLİKTE YÜRÜTÜYORUZ”

Metehan, konuşmasında MHP’nin siyaset anlayışının merkezine milleti koyduğunu belirterek, “Bizim için siyaset, kürsüden konuşmak değil, sahada olmak ve vatandaşın derdini yerinde dinlemektir. Makamlar sorumluluk içindir, ayrıcalık için değil” dedi.

Küresel ölçekte yaşanan siyasi ve güvenlik krizlerine de değinen Metehan, Türkiye’nin bu süreçte güçlü bir devlet refleksi sergilediğini ifade etti. Türk milletinin tarih boyunca zor dönemlerde kenetlendiğini hatırlatan Metehan, milli birlik ve beraberliğin hedef alındığı her dönemde sağduyunun galip geldiğini söyledi.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE VURGUSU

Metehan, MHP’nin “Terörsüz Türkiye” hedefinin net ve tavizsiz bir devlet duruşu olduğunun altını çizdi. Bu hedefin, terörle mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmediğini belirten Metehan, “Bu yaklaşım teslimiyet değil, terörün her yönüyle tasfiyesini esas alır. Devlet iradesi bu konuda açıktır” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta Kar Yağışı Halı Sahanın Çatısını Çökertti
Kahramanmaraş'ta Kar Yağışı Halı Sahanın Çatısını Çökertti
İçeriği Görüntüle

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu siyasi çerçevenin teşkilatlar için bağlayıcı olduğunu ifade eden Metehan, Kahramanmaraş teşkilatının bu çizgiden sapmadan yoluna devam ettiğini kaydetti.

“HAYIRLI GÜNLER KOMŞUM” ZİYARETLERİ SAHADA KARŞILIK BULDU

İl Başkanı Metehan, teşkilat tarafından yürütülen “Hayırlı Günler Komşum” ziyaretlerinin sembolik değil, doğrudan vatandaşla temas kurmayı amaçlayan bir çalışma olduğunu söyledi. Ev ev, mahalle mahalle yapılan ziyaretlerle siyasetin merkezinin yeniden millet olduğunun gösterildiğini belirten Metehan, bu süreçte samimi bir dil ve birleştirici bir üslup benimsediklerini dile getirdi.

“HİZİP DEĞİL, DİRLİK ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORUZ”

Teşkilat içi uyuma dikkat çeken Metehan, Kahramanmaraş’ta il ve ilçe teşkilatlarının tam bir koordinasyon içinde çalıştığını söyledi. Kişisel hesaplara ve ayrışmaya izin vermediklerini vurgulayan Metehan, “Bizim anlayışımızda hizip değil, dirlik esastır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Metehan, başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere parti yönetimine ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

MİLLETVEKİLİ KARAKOÇ’UN MESAJI OKUNDU

Toplantıda, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç’un gönderdiği mesaj, Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) İl Başkanı Tamara Fettahlıoğlu tarafından okundu.

KAÇEP BAŞKANI FETTAHLIĞLU: “BU HAREKET MENFAATLE DEĞİL, İNANÇLA AYAKTA DURUR”

KAÇEP İl Başkanı Tamara Fettahlıoğlu, konuşmasında MHP teşkilatlarının dava bilinciyle hareket ettiğini belirtti. Siyaseti bir kariyer alanı olarak görmediklerini ifade eden Fettahlıoğlu, “Bu hareket, menfaatle değil, inançla ayakta durur. Sadakat makamla değil, duruşla ölçülür” dedi.

Fettahlıoğlu, Kahramanmaraş teşkilatının tek ses ve tek irade anlayışıyla yoluna devam ettiğini vurgulayarak, MHP’nin lider, teşkilat ve doktrin çizgisinden sapmadan mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Toplantı, teşkilat mensuplarının değerlendirmeleri ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.