Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, deprem sonrası ekonomik toparlanma sürecini ve KOBİ’lere yönelik uluslararası hibe fırsatlarını kamuoyuyla paylaştı.

KOBİ’LER İÇİN 60 BİN EURO FİNANSMAN FIRSATI
Başkan Mustafa Buluntu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yürütülen temasların olumlu sonuçlandığını belirtti. İşletmelerin yeniden ayağa kalkması için finansmana erişimin kritik olduğunu vurgulayan Buluntu, EBRD aracılığıyla firmalara 60 bin Euro’ya kadar destek sağlanacağını duyurdu. KOSGEB ve EBRD ile iş birliğini sürdürdüklerini kaydeden Buluntu, bu programın yerel işletmelerin katma değerli dönüşümüne doğrudan katkı sunacağını ifade etti.

KAHRAMANMARAŞ ÜRETİM GÜCÜYLE YENİDEN YÜKSELİYOR
Kentin ekonomik verilerindeki hareketliliğe dikkat çeken Buluntu, istihdam rakamlarındaki artışın ve yeni kurulan şirket sayısının umut verici olduğunu söyledi. Kahramanmaraş’ın üretim potansiyelini koruduğunu ifade eden Buluntu, "Şehrimiz üretmeye devam ediyor, toparlanıyor ve yeniden yükseliyor. Üretim, ihracat ve katma değerli dönüşüm odaklı çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Kahramanmaraş, sanayisinden aldığı güçle eski günlerine dönecektir" dedi.

İHRACATIN YILDIZLARI ÖDÜLLE DÖNDÜ
Toplantıda kentin dış ticaret başarısına da değinen Buluntu, İTHİB tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde Kahramanmaraşlı 22 firmanın ödül aldığını hatırlattı. Bu başarının tüm kente moral olduğunu belirten Buluntu, ihracat tarafındaki eksiklerin giderilmesi için saha ziyaretlerini ve UR-GE projelerini yoğunlaştırdıklarını dile getirdi.

BÖLGESEL KALKINMA İÇİN ORTAK AKIL VURGUSU
Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetleri özetleyen Başkan Buluntu, Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu ve uluslararası PACE Projesi gibi çalışmalarla şehrin geleceğine yatırım yaptıklarını söyledi. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile akademik bilgiyi üretime dönüştürecek adımlar attıklarını belirten Buluntu, ortak akıl stratejisinin en güçlü yol haritaları olduğunu sözlerine ekledi.
Toplantıya; Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Beşen ve çok sayıda iş dünyası temsilcisi katılım sağladı.
Next




