Turan Eğitimcileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yaşar, artan enflasyon ve ekonomik sıkıntılara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yaşar, memur maaş zammının düşük verilip yüksek enflasyon ile geri alındığı bir düzenin sona ermesi gerektiğini vurguladı.

ENFLASYONUN MEMURLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

AK Parti İl Başkanı Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.” AK Parti İl Başkanı Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”

Yaşar, Türkiye'nin üretken ekonomiden tüketim ekonomisine doğru kaydığını belirterek, bankaların yüksek faiz oranlarının enflasyonu artırıcı bir etki yarattığını ifade etti. Memurların gelirlerinin her geçen gün eridiğini, bu durumun toplu sözleşme masalarında daha da belirginleştiğini söyledi. Yaşar, TÜİK verilerine atıfta bulunarak, “Memurun alım gücü neredeyse sıfırlanmış durumda. Kasım ayında açıklanan %2,24'lük enflasyon oranı ile %4,15'lik enflasyon farkı arasındaki fark, memurun gelirinin gerilediğini net bir şekilde gösteriyor” dedi.

DÜŞEN ALIM GÜCÜNE KARŞI KAMU EKONOMİSİ YANLIŞ YOLDA

Yaşar, vatandaşların artan enflasyon nedeniyle alışveriş yapmakta zorlandığını belirterek, fabrikaların ve mağazaların düzenlediği indirimlerin bile halkın alım gücünü karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi. Kamu ekonomisinin yanlış bir strateji izlediğini dile getiren Yaşar, mevcut ekonomik politikaların sürdürülebilir olmadığını vurguladı.

VERGİ YÜKÜ VE ENFLASYON DÜZENLEMELERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Ekonomi yönetiminden artan vergi yüküne karşılık, enflasyonu düşürmek amacıyla seyyanen zam yapılması gerektiğini belirten Yaşar, kök maaşlardaki artışların kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti. Ayrıca, asgari ücret artışının enflasyonu daha da artırma riski taşıdığını belirterek, fiyatların garanti altına alınmasını ve adil bir vergi sisteminin hızla uygulanmasını talep etti.

KAMU ÇALIŞANLARININ HAKLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Yaşar, kamu çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Uzman öğretmen ve başöğretmen tazminatlarının maaşlara yansıtılması, ek ders ücretlerinin artırılması gibi taleplerin kamu çalışanlarının refahını artıracağına inandığını belirtti. 3600 ek gösterge talebinin de kamu çalışanlarına verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, yardımcı hizmetler sınıfındaki çalışanlar için giyim yardımlarının gerçekçi fiyatlarla düzenlenmesi gerektiği ifade edildi.

Mustafa Yaşar, yaptığı açıklamalarda ekonomik sorunların çözülmesi ve kamu çalışanlarının haklarının gözetilmesi gerektiğine dikkat çekerek, kamu yönetiminden adil ve sürdürülebilir bir çözüm beklediklerini sözlerine ekledi.