8 Eylül 2025 sabahı İzmir Balçova’daki Salih İşgören Polis Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırı, emniyet teşkilatını yasa boğdu. Maskeli ve 16 yaşlarında olduğu belirtilen bir saldırgan, pompalı tüfekle karakola yön değiştirip ateş açtı. Bu olayda 1. Sınıf Emniyet Müdürü Muhsin Aydemir ve polis memuru Hasan Akın şehit oldu. Polis Memuru Ömer Amila ciddi şekilde yaralandı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
ÖMER AMİLA KİMDİR VE NASIL DURUMDA?
Şu ana kadar kamuoyuna yansıyan tek bilgi, Ömer Amila'nın saldırıda ağır şekilde yaralandığı ve hastanede yoğun bakımda tedavi gördüğüdür. Mesleki geçmişi, yaşı, görev süresi ya da memleketi gibi detaylar resmi kaynaklardan henüz paylaşılmadı. Emniyet yetkilileri ve ailesinden yapılabilecek duyurular bugünler için büyük beklenti oluşturuyor.
TOPLUM VE YEREL YETKİLİLERDEN DESTEK MESAJLARI
Saldırı sonrası sosyal medya ve medyada pek çok kişi geçmiş olsun dileklerini iletti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da, Amila'nın durumunu yakından izlediklerini vurguladı. Yerel yöneticiler ve kurumlar bu talihsiz gelişmenin ardından polis memuruna destek verdi.