Ankara Keçiören'de Turgut Altınok adaylıktan çekildi, tartışma daha da alevlendi. Altınok'u adaylıktan çekilmeye zorlayan neydi? İddiaya göre ortada gizli kamerayla çekilen görüntüler var.

Ve bu görüntülerle Altınok'a şantaj yapıldı. Olay polise intikal ettirildi. Ancak görüntülerin internete sızmasına engel olunamadı. Vatan'ın haberine göre Keçirören Belediye Başkanı'nın başını yakan kaset şantajını yapan kişinin eski bir çek-senet tahsilatçısı Köksal Avcı olduğu ortaya çıktı. İddialara göre Avcı, 10 yıl önce Turgut Altınok'tan kaset karşılığında 1 milyon dolar aldı. Ankara Keçiören'de Belediye Başkanı Turgut Altınok'u adaylıktan çektiren kaset skandalının yankıları sürüyor.

Altınok'un başkan adaylığından çekilmesine neden olan gizli kamera görüntüleri, yaklaşık 10 yıl önce 7 Kasım 1999'da gece saat 02.00 sıralarında, Ankara'da bir otel odasında çekildi. 16 dakika süren görüntülerin ardında ise Köksal Avcı adında biri var. Köksal Avcı, eski bir çek senet tahsilatçısı. İddialara göre Turgut Altınok ile Avcı'nın tanışıklığı var. 1999 yılında bu tanışıklık daha da ilerliyor ve Altınok, Köksal Avcı'nın önemli bir isteğini yerine getiriyor. Karşılığı ise bugün başını yakan görüntüler oluyor.

KADIN ODAYA KAMERA YERLEŞTİRDİ

Köksal Avcı, bu iyiliği karşısında Turgut Altınok'a görüntülerdeki kadını gönderiyor. Kadın ve Altınok, 7 Kasım 1999 gecesi, Ankara'da bir otel odasında buluşuyor. Ama Altınok, bunun bir tuzak olduğunun farkında değil. Kadın, odaya yerleştirdiği gizli kamerayla her şeyi kaydediyor. Sabah olduğunda kaseti Köksal Avcı'ya götürüyor. O da bir süre sonra Altınok'a gidiyor ve görüntüleri izletiyor ve tam 1 milyon dolar para istiyor. Ve yine iddialara göre Avcı bu parayı Altınok'tan alıyor. Bunun üzerine kaset olayı kapanıyor.

ŞANTAJLARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Ancak 2003'ün yaz aylarında bir kez daha Köksal Avcı, Başkan Turgut Altınok'a gidiyor ve yeniden para istiyor. Köksal Avcı'ya para yetiştiremeyeceğini anlayan Altınok, o tarihte İstanbul'da organize suçlar şube müdürü olan akrabası Ayhan Buran'a her şeyi anlatıyor. Buran da, kısa bir teknik takibin ardından ağustos başında operasyonu başlatıyor. Köksal Avcı, iki adamıyla birlikte tutuklanıyor.

ORİJİNAL KAYIT BULUNAMADI

Ancak operasyonda üç kopyası ele geçirilen kasetin orijinali bulunamıyor. İşte o kaset, bugünlerde yeniden ortaya çıktı. Ve şantajcı eller tarafından internete sızdırıldı. Orijinal görüntüler, geçen hafta internet aracılığıyla piyasaya sürülünce Altınok başkan adaylığından çekilmek zorunda kaldı. Başkent kulislerine yayılan iddialara göre, kaset, 2004 yerel seçimlerinden önce de gündeme geldi ancak kamuoyuna yansıtılmasından son anda vazgeçildi.

Bağımsız adaylığı Erdoğan'ın mesajı önledi

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un bağımsız adaylığını Başbakan Tayyip Erdoğan'ın engellediği ortaya çıktı. Erdoğan, Altınok'a genel başkan yardımcıları aracılığıyla, "Aday olma. Bekle" mesajı iletti.

Erdoğan, Altınok krizini yönetmek için önceki gün Kırıkkale'deki programını değiştirdi. Kırıkkale mitingini saat 15.45'te bitiren Erdoğan'ın programında saat 16.00'da toplu açılış görünüyordu. Erdoğan, programında olmamasına rağmen Valiliğe geçti ve Altınok'un saat 16.00'da yaptığı konuşmayı televizyondan canlı izledi. Konuşmanın sonunda Altınok'tan "Bağımsız aday olacağım" mesajı alan Erdoğan, adaylık başvuru süresinin saat 17.00'de dolacağını dikkate alarak, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'yi telefonla aradı. Erdoğan'ın Tanrıverdi'ye, "Söyleyin, aday olmasın. Beklesin" dediği öğrenildi. Tanrıverdi, saat 16.42'te Altınok'u telefonla aradı, daha sonra Hayati Yazıcı da Altınok'u arayarak ikna etti.