CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç parti binasında düzenlediği basın toplantısında Ak Partili vekiller, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Güngör ve Aksu çayına verilen temiz raporuyla ilgili konuştu.
Öztunç konuşmasının başında yarın miting için Kahramanmaraş’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Kahramanmaraş’a gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek bir Kahramanmaraşlı olarak hoş geldin dileklerini iletti.
AKSU ÇAYI TEMİZSE GEL ÇİMELİM
TBMM’de ve basında defalarca gündeme getirdiği Aksu çayının kirliliğiyle ilgili konuşan CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, Aksu çayına verilen temiz raporunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Kentteki 7 yaşından 70 yaşına kadar herkesin Aksu çayının kirli olduğunu bildiği halde nasıl temiz raporu verildiğini anlamadığını belirten Öztunç şöyle konuştu; “Bakanlık, kirli olan Aksu Çayının temiz olduğu yönde açıklama yaptı. Bu açıklamayı nasıl yaptı anlamıyorum. Buradan sayın bakana çağrımdır, temiz olarak açıkladığın Aksu Çayından gel birlikte çimelim, çimmiyorsan yüzelim, yüzmüyorsan bir avuç içelim. Aksu çayı temiz değil, yalan söylüyorlar” 

 

KAHRAMANMARAŞ’TA PATATES EKİMİNİ YASAKLADILAR
Son günlerde artan meyve ve sebze fiyatlarına da dikkat çeken Öztunç, Kahramanmaraş’ta patates ekiminin yasakladığını öne sürerek, perişan olan çiftçiye bir darbe daha indirildiğini belirtti. Yakında soğanın da yasaklanabileceğini vurgulayan Öztunç, Patates ekiminin yasaklanmasıyla kimlerin zengin edilmeye çalışıldığını sordu.

SEÇİMDEN SEÇİME GELİYORLAR
Bir Kahramanmaraş Milletvekili olarak her fırsat bulduğunda Kahramanmaraş’ın sorunlarını gündeme getirdiğini ve kente gelerek vatandaşların sıkıntılarını yerinde dinlediğinin altını çizen Öztunç, “bu zamana kadar ağzını açmayan Ak Parti Milletvekilleri bakıyorum bugünlerde Kahramanmaraş’ta. Her yere gitmeye çalışıyorlar. Ben buradaydım bu zamana kadar siz neredeydiniz, ey seçim, ey sandık sen nelere kadirsin. Seçim başladı, Ak Partili milletvekilleri burada. İnşallah seçimde gösterdikleri gayret ve çabaları seçimden sonra da gösterirler” Diye konuştu.
HALKIMIZ KİMİN NE MAL OLDUĞUNU BİLİYOR
Her geçen gün hemşerilerinin kendisine olan ilgisinin arttığını ve bu ilgiden dolayı bazılarının rahatsız duyarak iftira ve dedikodu kampanyası başlattıklarına vurgu yapan Öztunç şöyle konuştu; “iftira atan, dedikodu yapan aciz adamdır. Hemşerilerim beni sevdikçe, ilgileri arttıkça kıskanıyorlar. Kıskananlar çatlayacak. İftira ile dedikodu ile kul hakkına giriyorlar ve benim hakkımı yiyorlar. 
Ben A’ların Beylerin adamı değilim, ben halkın adamıyım. Ben birileri gibi atanarak gelmedim, halkımın isteği ile geldim. Belediye Başkanı olduğumda kendi irademle yöneteceğim, birileri gibi atayanların etkisinde değil.
BELEDİYECİLİK İŞİ YÜREK İŞİ
Şimdi; ‘Belediyecilik Gönül İşi’ diyorlar. Bu zamana kadar Belediye Başkanlığı yapmış, Ali Sezal’a, Mustafa Poyraz’a, Fatih Mehmet Erkoç’a haksızlık etmiyorlar mı? Yani bundan önce görev alan belediye başkanları gönülsüz mü yapıyorlardı. Belediyecilik işi yürek işi o da bende var.”
AK PARTİNİN ADAYIN GÜNGÖR’E AÇIK ÇAĞRI
Konuşmasının sonunda Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör’e de çağrıda bulunan CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, “Hayrettin Bey’le ya şehrimizin tek televizyonu olan Aksu TV’de ya da internetten yayın yapan internet TV’ler önünde Kahramanmaraş’ı köy köy, mahalle mahalle tartışalım, sorunlarını masaya yatıralım. Projelerimi size vereyim. Eğer TV önünde olmak istemezseniz memleketim için ikimiz bir araya gelelim ve size kentle ilgili projelerimi vereyim” dedi.