Seçim gezilerini sürdüren Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bitlis'te AKP seçim bürosunu ziyaret etti.

Eker, derdini anlatmak isteyen bir kişiye, "Artistlik yapma, sesini yükseltme" diyerek tepki gösterdi. Aynı cümleyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Mersinli çiftçiye kullanmıştı. Diyarbakır'dan karayolu ile Bitlis'e gelen Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AKP seçim bürosunu ziyaret ettikten sonra, esrafı gezdi.

Kent merkezinde bir sandalye üzerine çıkan Bakan Eker, burada halka hitap etti.

Eker, Bölgedeki Kürt sorununu ortadan kaldırmak için TRT 6 kanalını açtıklarını belirterek, "Demokratikleşme ve sivilleşme alanındaki açılımların en önemli hedefi de Türkiye de ana dili Kürtçe olan vatandaşlarımızın rahatlıkla izleyebilecekleri 7 gün 24 saat yayın yapan TRT 6 (şeş) kanalının açılmış olmasıdır. Biz bunu Kürt sorununu çözmek için yaptık bunun hazırlıkları bir yıl önce yapıldı. Biz biliyoruz ki bu bölgede bir Kürt sorunu vardır ve bu alanda önceden bir takım yanlışlıklar yapılmıştır. Bizim işimiz bu yanlışları düzeltmek, milletimiz ile aramızda sevgi bağlarını oluşturmak" dedi.

Mehdi Eker, "Türkiye'nin birlik ve beraberliğini tesis edeceğimiz en önemli bölgelerden biri budur. Vatandaşın devleti ile sevgi bağını inşa etmek, hele zarar görmüşse sevgi bağlarını güçlendirmek ülkemizin geleceği, milletimizi geleceği açısından son derece önemlidir. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri muhakkak ki işsizliktir. Bu bölgede alt yapı, yollar, eğitim, sağlık, ulaştırma, enerji, tarım ile ilgili sorunları çözmektir. Geçen zaman içerisinde bu meseleleri çözmek için büyük adımlar attık" diye konuştu.

Bakan Eker'in konuşmasının sonuna doğru kalabalık arasında kendisine doğru yaklaşan Lezgin Karasu, Bakan'a bir soru soracağını ve derdini anlatacağını belirtti.

Bunun üzerine yanına yaklaşan korumalar genci önce susturmaya çalıştı. Daha sonra Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in 'sorunu sor' demesi üzerine Karasu, yüksek bir tonda 'Sayın Bakan'ım' diye seslenerek yaklaşmak istedi.

Korumaların arasında gence yaklaşan Bakan Eker ise, "Artistlik yapma, sesini yükseltme" diyerek tersledi. Daha sonra korumalar tarafından uzaklaştırılan genç, bağırarak tepkisini sürdürmeye devam etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Mersin'de çiftçi Kemal Öncel ile olan tartışmasında "Artistlik yapma" demişti.
Editör: TE Bilisim