Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Başbakan’ın sürekli birileriyle tartışma içerisinde olduğunu belirterek; “Televizyonları açıyoruz, sabah, öğle, akşam sürekli başbakan konuşuyor. Konuşuyor ama sürekli bağırıyor, çağırıyor, birileriyle kavga ediyor. Yeter artık gına geldi” dedi.

Anavatan Genel Başkanı Uzun, partisinin belediye başkan adayını açıklamak üzere dün geldiği Kahramanmaraş’ta partililerine hitap etti. Eski Adalet Bakanlarından Oltan Sungurlu, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Namık Akay ve çok sayıda Genel Merkez yöneticisi ile kente gelen Uzun, seçim otobüsü ile şehir turu yaparak programın yapılacağı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne geldi.

Uzun, burada yaptığı konuşmada iktidarı eleştirerek, milletten 29 Mart yerel seçimlerinde hükümete ders vermesini istedi. Ak Parti’nin 6 yıldır bu ülkeyi yönettiğini belirten Uzun, gelinen noktada oluşan tablonun parlak olmadığını söyledi. İktidarı ülkenin 6 yılını heba etmekle, başbakanı sürekli birileriyle kavga etmekle itham eden Uzun şöyle konuştu:

“6,5 yıllık bir iktidarın ardından oluşan tablo bu olmamalıydı. Bu gün bakıyorsunuz başbakan sürekli konuşuyor. Sabah konuşuyor, akşam konuşuyor ama sürekli birileriyle kavga ediyor. Yeter artık gına geldi. Milletin hakkını savunmak için iş başına gelenler kendini savunuyor, milletin işini yapmak için işbaşına gelenler kendi işlerini yapıyor.

Çiftçi tarlasını sürmek için traktörüne mazot alamıyor, ama sizin yandaşlarınız rafineri açıyor. Millet gazete alacak parayı bulamıyor, sizin yandaşlarınız medya patronu oluyor. Millet vapura binecek parayı bulamıyor, sizin gemileriniz oluyor. Artık yeter. Söz bitmedi, hala söylenecek sözler var, artık susmayacağız. Bu milletin vicdanı olan Anavatan Partisi susmayacak.

Milletimden isteğim şu, Türkiye’nin artık bu vicdansızlardan kurtulması lazım. Onları bizim başımızdan gönderecek olan millet, 29 Mart’ta gereken dersi vermek zorunda ve bu iktidarın burnunu sürtmek zorundadır” diye konuştu.

Küresel kriz değerlendirmesinde de bulunan Uzun; “Anavatan Partisi zamanında açılan fabrikalar bu gün bir bir kapanıyor, işçiler çıkartılıyor. Teğet geçecek denilen krizde 458 bin insanımız işsiz kaldı. Bu gün Türkiye’de 4,5 milyon işsiz olmuş. Artık bunları değerlendirin ve emaneti ehillerine verin. Hatırlayın, ne zamanki Anavatan iktidardan uzaklaştı, gücünü kaybetti. Türkiye’de gücünü kaybetti. Şimdi biz, Özal’ın evlatları olarak, şapkamızı önümüze koyup düşündük, yanlışlarımızı hesapladık ve yeniden Özal misyonuyla yola çıktık. Bu ülkeyi yeniden Özal’ın evlatlarına, bu kadrolara emanet edin” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan eski Adalet Bakanları’ndan Oltan Sungurlu ise; “Özal öleli 16 yıl olmuş ancak bu gün onun söylemlerinin ötesine gidilmediğini görüyoruz. Bu bizleri sevindirmiyor, üzüyor. Bu Türkiye’nin ilerleyemediğini, gelişmediğini gösteriyor” dedi.

Medya’nın da ikiye ayrıldığını öne süren Sungurlu şöyle devam etti: “Bazı medya iktidar, bazı medya ise muhalefet yanlısı. Bu güzellikleri ortaya çıkartmıyorlar. Ben sadece onlardan tarafsız olmalarını istiyorum.”

Programın sonunda, Uzun, partisinin Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı olarak Bahtiyar Murat Aras’ı göstererek, Aras’a destek istedi. Öte yandan bazı ilçe belediye başkan adaylarını da açıklayan Uzun, Afşin’de Doğan Bozkurt, Türkoğlu’nda Metin Güçlü, Çağlayancerit’te Mehmet Yıldızlı, Göksun’da Selim Cüce’nin partilerinin adayları olduğunu açıklayarak, seçim yarışında başarılar diledi. (www.kanal46.com)