ORC (Objective Research Center) Türkiye genelinde yapılan Yerel Yönetim Araştırması’nda belediye başkanlarını halka sordu.


ORC Araştırma Merkezi tarafından 07-15 Haziran 2012 tarihleri arasında 81 il merkezi ve 16 büyük şehrin bütün metropol ilçelerinde 14 bin 650 kişiyle yüz yüze anket yapıldı.


Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ORC (Objective Research Center) Araştırma Merkezi tarafından Türkiye genelinde yapılan yerel yönetimler araştırmasında yüzde 34,2’lik başarı oranıyla 65 il belediye arasında en başarılı belediye başkanları sıralamasında 42. oldu. Bu sonuçla Poyraz Büyükşehir olmaya aday il belediyeleri arasında da sonuncu oldu.


Yapılan ankette, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 67,1 oranla birinci olurken Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu da ilk onda yerini aldı. Osmaniye Belediye başkanı Kadir Kara ise 26,8 oranla son sırada yer aldı.


Deneklerin 34,2’si yaklaşık üç kişiden biri Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı başarılı buldukları yönünde oy kullandı. Bu sonuçla Başkan Poyraz, en başarılı belediye başkanları sıralamasında 42. sırada yer aldı.


ORC tarafından yapılan araştırmaya göre ilk 10’da yer alan en başarılı belediye başkanları ve oranları şöyle;


ÖZLEM ÇERÇİOĞLU - AYDIN: YÜZDE 67,1


A.EŞREF FAKIBABA - ŞANLIURFA: YÜZDE 62


AHMET ÇAKIR - MALATYA: YÜZDE 58,3


LÜTFÜ SAVAŞ - HATAY: YÜZDE 57,0


YUSUF ZİYA GÜNAYDIN - ISPARTA: YÜZDE 56,8


YUSUF BAŞER - YOZGAT: YÜZDE 55,6


TURHAN TOPÇUOĞLU - KASTAMONU: YÜZDE: 54,0


HAMDİ SEDEFÇİ - EDİRNE: YÜZDE 53,5


HALİL BAKIRCI - RİZE: YÜZDE 53,1


M.BEŞİR AYANOĞLU - MARDİN: YÜZDE 52,8


ORC (Objective Research Center) araştırma şirketi tarafından yapılan Yerel Yönetim Araştırması’nda Türkiye’nin en başarılı Büyükşehir belediye başkanları sonuçlarında iseCHP’li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yüzde 67,5’lik başarı oranı ile en başarılı Büyükşehir Belediye başkanı olurken AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yüzde 64, 5 ile ikinci ve yine AKP’li Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise yüzde 62,6 başarı oranı ile üçüncü sırada yer aldı. (Ajans46)