AKP Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin, “Başken vekilliği ve yardımcılığı için kadınlara görev vermeyeceğiz” sözü teşkilatı karıştırdı.


AKP’den 1’inci sıradan belediye meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul, belediye başkanına tepki göstererek istifa etti.


Nurten Ertuğrul, 30 Mart’ta seçilen Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin önceki gün yapılan ilk toplantıda belediye başkan yardımcılığı ve belediye başkan vekilliğine kadınları getirmeyi düşünmediğini, toplumun bunu hazmetmeyeceğini, bunun dinen ve örfen de uygun olmadığını söylediğini aktardı.


AKP’nin 3’ü kadın 20 belediye meclis üyesinden biri olan Ertuğrul, şöyle konuştu: “Seçim zamanında gece-gündüz demeden toplum, din, örf gibi kuralları gözetmeden kadınları çalıştıran, kapı kapı dolaştıran, seçim koordinasyon merkezlerinde gece geç saatlere kadar erkeklerle birlikte çalıştıran bir anlayışın bugün çıkıp kadını geri planda tutmak adına bu tür mazeretleri öne sürmesi tam anlamıyla çelişkidir. Gece-gündüz 24 saat kapı kapı dolaşıp çalışma yapacağız, sonra bize dinen ve örfen kadınların görev alamayacağı söylenecek. Din adına kimse bize bunu dayatmaya kalkmasın. Dolayısıyla onurlu ve haysiyetli hiçbir partili kadının bu duruma sessiz kalmayacağını umut ederek belediye meclis üyeliği görevimden istifa ettim.”