29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçim öncesinde Türkiye’yi adeta adım adım dolaşan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece iki ilçeye miting yapmak üzere gitti.

Belediyesi MHP’nin elinde bulunan Ankara Beypazarı ile Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki seçime büyük önem veren Başbakan Erdoğan, bu belediyeleri de kazanmak istiyor.

10 Mart Salı günü Elbistan ilçesine gelen Başbakan Erdoğan, İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda toplanan yaklaşık 60 bin kişilik kalabalığa hitap etti.

25 yıl aradan sonra ilçeye gelen ikinci başbakan olan Erdoğan’ı dinlemeye gelenlerin ellerinde bulunan pankartlardan birisi ise ilgi çekiciydi. Yıllar yılı il olma özlemi ile yanıp tutuşan Elbistan halkının pankartında; “Baykal’ı sandık paklar, Elbistan’ı 82 Ak’lar’ ifadesi yazılıydı.

‘Elbistan il olsun’ şeklindeki yoğun tezahüratlar üzerine Başbakan Erdoğan ise, bu isteklere olumsuz yanıt vererek; “Elbistan gibi bir ilçemiz Kahramanmaraş gibi güzel bir ilimizden ayrılma talebinde bulunursa ben buna üzülürüm. Kahramanmaraş; Sütçü İmam’ın ili. Buradan ayrılmaya gerek var mı? Önemli olan Kahramanmaraş’ımızı tüm ilçelerimiz ile birbirine en güzel bir şekilde bağlamak. Buradaki yerel yatırımlarla beraber Elbistanımızı da Afşinimizi de daha güzel ayağa kaldırmaktır. Bak bugün Türkiyemizde öyle illerimiz var ki inanın ilçe bile olmaz. Niye bunları böyle yaptılar bakın size söyleyeyim. Sadece oy endişesi oy. Bakın ben size söylüyorum; ne aldatan ne aldanan olacağız. O beyefendiler bu ülkede 3.5 yıl iktidar oldular niye yapmadılar, niye yapmadılar, yapsaydılar. Bu oyunlara gelmeyin.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan; “Siz yerel iktidarı da AK Parti’ye verin bakın bakalım Elbistan nasıl kalkınıyor, nasıl değişiyor ve nasıl gelişiyor görün” şeklinde konuştu. (AJANS 46 - DHA- www.kanal46.com)