BBP lideri Destici, haziran ayında yapılacak seçime yüzde 10’luk seçim barajıyla gidilmesinin antidemokratik olduğunu söyledi. Temsilde adaleti sağlamayacağını belirten Destici, barajın düşmemesi halinde 2015 seçimleri sonrası ülkenin bölüneceğini savundu.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde ülke ve dünya gündemiyle ilgili haftalık basın toplantısı düzenledi.
Destici, seçim barajına ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. Seçime yüzde 10’luk seçim barajı ile gidilmesinin antidemokratik olduğunu ve temsilde adaleti sağlamadığını vurgulayan Destici şöyle devam etti:
MECLİS’E ÇAĞRI
"Anayasa Mahkemesi bizim beklentilerimizi karşılamaz, ‘Yüzde 10’luk seçim barajında hak ihlali vardır’ demez ve Meclis de buna uygun bir düzenleme yaparak Türkiye’yi 2015 haziranında genel seçimlerine götürmezse ülke bölünmeye giden bir sürece girer.”
Destici, seçimlere parti olarak katılacağını açıklayan HDP'nin baraja takılması durumunda 'hak ihlali var' diyerek Anayasa Mahkemesi’ne gideceğini savundu. Destici şu değerlendirmelerde bulundu:
ÖZERKLİK İLAN EDECEKLER
"İstedikleri neticeyi alamazlarsa bu sefer 'Bakın biz seçimlere girdik. Fakat bunların bize tahammülü yok' diyecekler. Dolayısıyla da defakto bir durum oluşturup aynen Barzani’nin Irak’ta oluşturduğu gibi, PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde oluşturduğu gibi defakto bir durum meydana getirip orada özerklik ilan edecekler. Kendi seçimlerini yapıp kendi meclislerini kuracaklar.”
"TÜRKİYE İÇİN KAOSTUR"
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır'da gazetecilere Cizre olayları, HDP'nin seçime parti olarak girip girmemesi konularını değerlendirdi. Altan Tan, HDP'nin genel seçimlere parti olarak girip, barajı aşıp aşamayacağıyla ilgili çeşitli senaryoların tartışıldığını ifade ederek, hükümetin baraj sorununun çözülmesini istedi. Tan, "Çünkü Kürtler’in olmayacağı bir parlamento büyük bir kaostur Türkiye için" dedi.