Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş milletvekili Fatih Arıkan’ın ismi siyasi kulislerde yine yoğun şekilde konuşulmaya devam ediyor.

22 Temmuz 2007 erken genel seçimleri öncesinde Başbakan Erdoğan’ın yer aldığı fotoğraf ve görüntü karelerine girmeye çalışmasından dolayı ‘kadraj’ hastalığına yakalandığı şeklinde yerel basın-yayın organlarında manşetlere çıkan Fatih Arıkan, yine aynı günlerde milletvekili adaylığı için istifa eden Dt. Sıtkı Güvenç’in yerine akrabası Dr. Reha Hüdayioğlu’nu İl Sağlık Müdürlüğü’ne getirmesiyle de kıyasıya eleştirilmişti.

Erken genel seçim sonrasında ise İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat’ın bölge hastanesi ihalesinden kaynaklanan rahatsızlıkları nedeni ile Amasya’ya gitmesinin üzerine yine harekete geçtiği öne sürülen AK Parti milletvekili Fatih Arıkan, bu kez de bir başka akrabası olan ve Genel Sekreter yardımcısı olan Servet Vural’ı genel sekreter yapabilmek için ter dökmüş ancak başarılı olamadığı kulislerde yankı yapmıştı.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Başhekimi Nurettin Arıkan ve Yenişehir Devlet Hastanesi başhekimi M. Nedim Şerefoğlu’nun da akrabası olan milletvekili Fatih Arıkan’ın bir başka akrabası olan Ahmet Arıkan ise AK Parti İl Genel Meclisi aday listesinin ikinci sırasında yer alıyor.

Fatih Arıkan’ın ismi bu kez bir başka akrabasını AK Parti’den Kahramanmaraş Belediye Meclisi’ne aday yapması ile gündeme geldi. Bu duruma tepki gösteren sağduyulu, mantıklı ve makul parti çevreleri ise duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdiler:

“Bizler AK Parti’li olarak partimize başkaları tarafından ‘Akrabayı Kalkındırma Partisi’ denmesine çok bozuluyoruz. Ancak bizlere bu örnekler verilince diyecek laf bulamıyoruz. Bunların hepsi de tesadüf gibi görülmüyor. Sanırız bunların mantıklı birer açıklamaları vardı. Sayın vekilimizden bu konuda açıklama bekliyoruz.”

MARKET YASASI TEKLİFİ VERMİŞTİ

Öte yandan; daha önce YİMPAŞ Kahramanmaraş Mağazası müdürlüğü görevinde bulunan Fatih Arıkan, milletvekili olduktan sonra büyük mağazaların kent merkezi dışına çıkartılması yönünde yasa teklifi vermişti. Bu durumu da hatırlatan çevreler; “Ama görüyoruz ki; Fatih Arıkan’ın bir başka akrabası ise Kahramanmaraş kent merkezinde yabancı menşeyli büyük bir market açıyor. Durum böyle olunca vekilin adı gündemden doğal olarak bir türlü düşmek bilmiyor” diye konuştular. (KANAL 46 İSTİHBARAT VE POLİTİKA SERVİSİ - www.kanal46.com)