Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Belediye Başkan adayını bir türlü belirleyerek açıklayamazken, seçim sürecinde halk popülaritesi bir hayli yüksek olan Sıtkı Güvenç’in AK Parti’den aday gösterilmemesi halinde yarışta iddialı olabilmek için aday yapmak isteyen Saadet Partisi camiasının derinden nabız yoklamakta olduğu öne sürüldü.

Geçen günlerde yapılan ve Kahramanmaraş Merkez Belediye Başkan adayının belirlenmesinde önemli bir faktör olarak dikkat alındığı öne sürülen temayül (yönelme, meyil) yoklamasında ilk sırada çıktığı iddia edilen Sıtkı Güvenç’in seçim sürecinde en çok dolaşan ve ter döken aday adayı olduğunu öne süren çevreler, görüş ve duygularını şöyle dile getirdiler:

“Kahramanmaraş’ta başarılı bir şekilde 4.5 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Sıtkı Güvenç, 22 Temmuz 2008 erken genel seçimlerinde AK Parti’den milletvekili adayı oldu fakat az bir farkla milletvekili seçilemedi. Bu memlekete hizmet aşkı ile dolu olduğunu her fırsatta dile getiren Sıtkı Güvenç, yine tabandan gelen istek ve baskılara dayanamayarak 29 Mart 2009’da yapılacak olan yerel seçimler için de belediye başkan aday adayı oldu. Seçim sürecinde en fazla ter döken isim olarak dikkat çeken Güvenç, Kahramanmaraş kent merkezinde adeta adım atılmadık yer bırakmadı ve böylece halkın kalbindeki yerini sağlamlaştırdı. Ancak, Sıtkı Güvenç’in bu gayretli çalışmalarını çekemeyen bazı çevreler, hakkında olumsuz hiçbir konu bulamayınca Pazarcıklı olduğunu öne sürerek çelme takmaya çalıştılar. Güneşin balçıkla sıvanamayacağı ise bir gerçektir. Aday adayları içerisinde adaylığı en çok hak eden isim olarak dikkat çeken Sıtkı Güvenç’in aday yapılmaması gerçekten AK Parti için büyük bir kayıp olacaktır. Yine halkın bir kısmının eğer aday Güvenç olmaz ise oylarını AK Parti’ye vermeyecekleri şeklinde de duyumlar alınıyor. Yine duyduklarımıza göre; Güvenç eğer AK Parti’nin adayı olarak gösterilmez ise; şu anda yıldızı parlamakta olan Saadet Partisi’nin aday olarak göstereceği konuşuluyor. Eğer bu ihtimal gerçekleşir ve Sıtkı Güvenç te Saadet Partisi’nden Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı olarak gösterilirse, seçim yarışı bir hayli renkli olur.”

Öte yandan; AK Parti’ye gönül vermiş bir isim olarak tanınan Sıtkı Güvenç’in böyle bir teklife sıcak bakmayacağı öne sürülüyor. Bakalım ilerleyen günler neler getirecek……(POLİTİKA VE İSTİHBARAT SERVİSİ- www.kanal46.com)